© Drive.ai Технологичният гигант Apple официално потвърди, че ще придобие

...
© Drive.ai Технологичният гигант Apple официално потвърди, че ще придобие
Коментари Харесай

Apple купува бивш стартъп за автономни автомобили

© Drive.ai Технологичният колос Apple публично удостовери, че ще придобие стартъпа за самостоятелни коли Drive.ai, оповестява Reuters. Сумата, платена от Apple, не е оповестена.

Drive.ai е учредена 2015 година от студенти по машинно самообразование в Станфорд и през 2017 беше оценена на 200 млн. $. Компанията предоставяше безвъзмездна услуга за транспорт на пасажери в партньорство с община Арлингтън, Тексас. В началото на юни услугата беше дефинитивно спряна.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Колите на Drive.ai се отличаваха от останалите по това, че имат екрани от четирите си страни, които изписват известия и споделят с околните пешеходци, колоездачи и други водачи.

Амбициите на Apple

Слухове, че Apple работи върху създаването на електрическа самостоятелна кола под кодовото название Project Titan, циркулират от години. Сделката с Drive.ai единствено затвърждава интереса на Apple към бранша на самостоятелните коли. Според Axios компанията е наела десетки инженери от общо деветдесетте чиновници на Drive.ai.

Точният обсег на Project Titan остава мистерия. По непотвърдена информация Apple възнамерява да създаде софтуера за самостоятелно шофиране и да си партнира с автомобилни производители, които да дават хардуера.

Бъдещето на самостоятелните коли

Преди година Drive.ai беше една от най-обещаващите започващи компании. Тя закупи добра известност посредством потребление на логаритми, посредством които колите да разпознават и заобикалят обекти. Drive.ai също съумя да притегли внимание, тествайки ги сполучливо на публични пътища без водач, който да се намеси при потребност.

Много специалисти обаче са скептично настроени и считат, че ще отнеме години или даже десетилетия, до момента в който самостоятелните коли навлязат напълно на пазара, написа The Verge. Техническите проблеми и възходящите разноски за създаване на технологията, наподобява, няма да бъдат позволени скоро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР