Computer Space или в превод на български Компютърно пространство“ е

...
Computer Space или в превод на български Компютърно пространство“ е
Коментари Харесай

Международен форум за компютърни изкуства се провежда в София

Computer Space или в превод на български „ Компютърно пространство “ е конгрес за компютърни изкуства, който се организира към този момент от 30 години. Това е най-голямото събитие за подобен тип изкуства в Югоизточна Европа. Организира се от Студентското общество за компютърно изкуство /СОКИ/ в партньорство с организации и институции... написа Столица.бг

От 25 до 27 oктомври в Центъра за просвета и спор „ Червената къща “ и Централния боен клуб ще се състои фестивалната част на Международния конгрес за компютърни изкуства. На събитието ще има поредност от изложения на компютърна графика, интерактивни изкуства, анимация, електронна музика, семинари, демонстрации и връчване на премиите от конкурсната част. Множество презентации  изнесени от специалисти в региона на цифровото изкуство на международно равнище ще могат да видят посетителите. Форумът демонстрира международните трендове в региона на компютърните изкуства, а неговата цел е просветителна.

Основни акценти във фестивала тази година са тематики като „ Предизвикателствата на 3D визуализацията “, „ 2D илюстрация и анимация “, „ Google гараж “, „ Стари и нови медии “, „ Визуални резултати “. Ретроспективна галерия в Галерия навън в парка пред НДК ще има във връзка 30-то юбилейно издание на „ Компютърно пространство ”. В нея са изобразени някои от наградените планове от последните години, както и информация за историята на събитието.

На 26 октомври в петък ще се организира семинар на тематика „ Био изкуството “, в който ще взе участие Валентин Велинов от Българска академия на науките. След това посетителите ще станат очевидци на най-мащабното събитие в програмата, с присъединяване на задгранични актьори, програмисти и музиканти. Победителите от състезанието, както и лектори, ще изнесат презентации за плановете, които са основали. От студио WorldWide FX ще ни покажат технологиите и методите за образни резултати, употребявани за основаването на една от продукциите на международното кино – “Hitman’s Bodyguard ”.  Ще бъдат показани планове в средата на тяхното развиване – последният план на Студентско общество за компютърно изкуство „ Mobile Digitizing ”.

Церемонията по награждаването на участниците в конкурсната част ще бъде на 27 октомври в събота от 17.00 ч.  Тя ще се състои в концертната зала на Централния боен клуб. За оценките се състезават над 100 плана от над 10 страни. Наградите се връчват от политици, учени и представители на изкуството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР