Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour и Сдружение BG Бъди

...
Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour и Сдружение BG Бъди
Коментари Харесай

70 000 бутилки за рециклиране събраха феновете на най-голямото лятно музикално турне

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour и Сдружение „ BG Бъди деен “ за събитие #БезОтпадъци

Организаторите на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour си сложиха за цел и осъществиха събирането и преработването на еквивалента на броя раздадени по време на концертите бутилки. Меломаните от Бургас, Варна, Горна Оряховица и Пловдив изхвърлиха в предопределените за събиране на рециклируеми опаковки места над 70 000 бутилки и по този начин поддържаха концепцията за осъществяване на събития #БезОтпадъци.

„ Опаковките на храни и питиета са неизменима част от живота на модерния човек и за нас това значи ежедневни старания да се редуцират отпадъците от тях в международен проект. Новата компактна рециклируема опаковка от 300 мл. Coca‑Cola и Coca-Cola Без Захар и постигнатите резултати от събраните боклуци на турнето са безусловно доказателство за нашата отдаденост да вървим по път към „ Свят без боклуци “ и турне с нулев боклук. “, показа Катерина Маркова, управител „ Корпоративни връзки, регулаторни въпроси и стабилно развиване “ в Кока-Кола България.

В началото на 2022г., като част от визията на компанията за „ Свят без боклуци “, Кока-Кола стартира нова 100% рециклируема РЕТ бутилка с размер от 300мл. В началото на 2023г., в отговор на директивата на Европейски Съюз за опаковките за еднократна приложимост, компанията добави своите опаковки с прикрепени капачки, посредством което по едно и също време се улеснява събираемостта на цялата опаковка за преработване и се подкрепя реализирането на задачите за преобразяване на пластмасата от бутилка в бутилка. С стартирането на новите 300мл. опаковки компанията цели да притегли към идеята си младежите под 25-годишна възраст, които залагат на артикули с опаковки, съобразени с грижата за околната среда, като по едно и също време търсят функционалност и досегаемост. В допълнение настоящата разфасовка дава мечтаното количество за моментна приложимост и я прави извънредно подобаваща за консумация при музикални концерти и други интензивности навън.

Един от най-важните фокуси на Кока-Кола България и The Voice тази година е реализиране на разделно събиране и изхвърляне на генерираните от събитието боклуци. Основен инструмент за реализиране на събитие #БезОтпадъци е гладният “Шишеяд ”, дипломат на националната акцията „ Искам да съм полезен… Рециклирай ме ", координирана от съдружие „ BG Бъди деен “. На всеки един от концертите Боро Първи, Михаела Маринова, DARA, Dara Ekimova, DENI, TINO, Torino & Pashata, VALL, Venda, VICTORIA, V:RGO и EMIL TRF, DJ Mascota, водещият McP и Remi Toin се постараха да дадат персонален образец, като взеха присъединяване в разделното събиране на боклуци.

За идната спирка на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour в град Севлиево, парк „ Казармите “, на 9-и септември от 18:00 часа, уредниците са планували още изненади за всички почитатели, които се включат в самодейността събитие #БезОтпадъци.

Повече информация за турнето, интензивностите, извънредни фрагменти и доста любопитни вести може да откриете на Фейсбук страниците на и, както и в Instagram профилите и The Voice Radio & TV Bulgaria.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР