CNN в понеделник публикува аудиозапис и текста към него от

...
CNN в понеделник публикува аудиозапис и текста към него от
Коментари Харесай

Запис уличава Тръмп в лъжа за секретните документи

CNN в понеделник разгласява аудиозапис и текста към него от срещата през 2021 година в Бедминстър, щата Ню Джърси, където тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разисква съхраняването на секретни документи, които не е разсекретил.

Записът, който за първи път беше излъчен в " Anderson Cooper 360 " на CNN, включва нови детайлности от диалога, който е сериозно доказателство в обвинението на специфичния прокурор Джак Смит против Тръмп за погрешно боравене с класифицирана информация.

Тръмп наподобява показва и скришен документ на Пентагона с проекти за нахлуване върху Иран.

" Това са документите ", споделя Тръмп в аудиозаписа, до момента в който разисква проектите за офанзива на Пентагона. Този откъс не е включен в обвинителния акт.

В двуминутния аудиозапис Тръмп и неговите помощници също по този начин се майтапят с имейлите на някогашния държавен секретар и противник на Тръмп за Белия дом през 2016 година Хилари Клинтън, откакто някогашният президент споделя, че документът е " секретна информация ".

" Хилари би го разпечатала от самото начало, нали знаеш. Нейните персонални имейли ", кавза чиновник на Тръмп.

" Не, тя ще го изпрати на Антъни Уайнър ", отговори Тръмп, като има поради някогашния конгресмен от Демократическата партия. Това провокира смях в стаята.

Изявленията на Тръмп в аудиозаписа може да подкопаят изказванията на някогашния президент в изявление предходната седмица за Брет от Fox News Байер, че не е носел документи в себе си.

" Нямаше документ. Това беше голямо количество документи и всичко останало, говорещо за Иран и други неща, сподели Тръмп по Fox. Нямаше какво да се разсекретява. Това бяха публикации от вестници, истории от списания и публикации. "

Тръмп се призна за невинен по-рано този месец по 37 обвинявания, свързани с предполагаемата злоупотреба с секретни документи, съхранявани в курорта му Мар-а-Лаго в Палм Бийч, щата Флорида.

Аудиозаписът идва от изявление от юли 2021 година, което Тръмп даде в курорта си в Бедминстър за хора, работещи върху записките на Марк Медоус, някогашен шеф на кабинета на Тръмп.

В обвинителния акт на специфичния прокурор се твърди, че на присъстващите чиновници на Тръмп е била показана класифицирана информация за проекта за офанзива против Иран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР