Cлед като огънят от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-сетне

...
Cлед като огънят от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-сетне
Коментари Харесай

Легендата за Голямата стъпка е развенчана

Cлед като огънят от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-накрая стихва, архивите за клането в едно малко градче могат да бъдат разкрити във впечатляващия нов разказ от създателя на „ Z-та международна война “.
Всички са чували за злокобния Саскуоч, прочут още като Голямата стъпка… допустимо ли е обаче това митично творение, въодушевило хиляди книги и филми на ужасите, да е съществувало в действителност?
 Книга събира 150-те най-значими хрумвания на всички времена Книга събира 150-те най-значими хрумвания на всички времена
Как великите мозъци трансформират науката, изкуството, политиката, стопанската система, философията и религията? Къде би била човешката цивилизация,...
На български език в майсторския превод на Богдан Русев към този момент може да откриете „ Деволюция ” – новия разказ от световноизвестния създател на бестселъра „ Z-та международна война “ Макс Брукс. Книга, която съумява да размие границите сред истина и невъобразимо, съчетавайки обстойните изследвания на създателя на северноамериканската легенда за Голямата стъпка с някои от най-хубавите способи на жанровата литература.
След като разрушителната буря от експлоадирането на вулкана Маунт Рейниър остава в предишното, архивите от клането в малко насаме градче, наречено Грийнлуп, могат да бъдат разкрити. В ръцете на буен обожател на историите за митичното страшилище попада дневника на локалната жителка Кейт Холанд. А нейните самопризнания отприщват още веднъж един пропуснат смут. Защото до момента в който погледите на цялата страна са били приковани в гневното изригване на Маунт Рейниър, на няколко благи от там се е развихрила по-малка по мащаби, само че не по-малко смъртоносна покруса. Подножието на вулкана, който хвърля сянка в небето, крие една добре защитавана и страховита загадка, която е време да излезе на повърхността…
Какво се случва, когато си изправен пред приближаващия и може би неосъществим за попречване съдбовен край? И кадърен ли е човешкият дух да се опълчи на хищническата природа?
В изповедта на Кейт отекват съществени и настоящо звучащи тематики, а именитите хуманоидни криптиди оживяват на страниците на романа, с цел да слагат читателя пред сложен избор – да реши самичък дали тази страховита история наподобява достоверна или просто съживява оня боязън, който от дълго време е бил заровен под леглото на детството.
 Малкото шато в Прованс – сладостта от живота и смисъла на фантазиите " Малкото шато в Прованс " – сладостта от живота и смисъла на фантазиите
Дебютният разказ на английската писателка Рут Кели – „ Малкото шато в Прованс ” – демонстрира смисъла на новите нач...
Безмилостно добра композиция сред творчеството на Стивън Кинг и Майкъл Крайтън, „ Деволюция ” е автентичен роман за обезверената борба за живот, кърваво странствуване в един плашещо реален свят и достоверно научно странствуване сред легенда и реалност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР