class=first-letter-big>В ълк избяга от зоопарка в Хасково. Оказва се обаче,

...
class=first-letter-big>В ълк избяга от зоопарка в Хасково. Оказва се обаче,
Коментари Харесай

Вълк избяга от зоопарка в Хасково, има ли опасност за хората

class= " first-letter-big " > В ълк избяга от зоопарка в Хасково. Оказва се обаче, че историята с животното в действителност е много дълга.

То обикаляло край града от месеци и откакто най-сетне било хванато и настанено в зоокъта, съумяло още веднъж да излезе на независимост.

"Още преди три месеца се появиха сигнали от жители на телефона на Общината, че в лесопарк "Кенана " е било видяно животно, което доста прилича вълк. То излизало и се приближавало покрай хората. Сигналите за три месеца са не по-малко от 60-70 ", изясни Щерьо Янев, шефът на общинското дружество, което дава отговор за зоопарка, в ефира на

Залавяното на вълка е било мъчно, уточни той.

Били са нужни много старания, положени в границите на няколко дни. След като животното било настанено в зоопарка, то обаче избягало.

"След диалог със служителя, който сега е краткотрайно отхвърлен, стана ясно какво се е случило. При зареждането сутринта той е влезнал през вратата, животното е било отзивчиво. Служителят очевидно е подценил обстановката, макар че има строги правила, и вълкът е съумял да излезе ", добави Янев.

Той беше безапелационен, че животното е отзивчиво и не е рисково.

"Клиповете в обществените мрежи демонстрират, че си играе с хората, с техните домашни любимци. И през вчерашния ден не е показало експанзия. Очевидно е привикнало с хората ", уточни още Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР