class=first-letter-big>Р егионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен препоръчва водата в

...
class=first-letter-big>Р егионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен препоръчва водата в
Коментари Харесай

РЗИ: Водата от язовир „Тича" да не се ползва за пиене и готвене

class= " first-letter-big " > Р егионалната здравна ревизия (РЗИ) в Шумен предлага водата в обитаемоте места, водоснабдявани от язовир „ Тича ", да не се употребява за пиянство и готвене. В региона, с изключение на Шумен, това са град Велики Преслав и селата Дивич, Панайот Волов и Белокопитово.

При извършените лабораторни проучвания на 18 януари беше установено завишаване на стойностите на индикатор „ мътност " в питейната вода на град Шумен, които са над нормалните допустими за потребителите. В пунктовете, от които е взета водата е регистрирано съществуване на остатъчен свободен хлор, съответстващо на нормативните условия, оповестиха от РЗИ.

Във връзка с изобилните превалявания през последните дни в язовир „ Тича " са постъпили в допълнение 15 милиона кубически метра вода, което е довело до увеличение на водното количество в язовира до 148 милиона куб. метра, оповестиха от пресслужбата на ВиК-Шумен. От сдружението допълниха, че това е повлияло и на индикатора за мътност на суровата вода, постъпваща от водоема.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР