class=first-letter-big>Ж ители на няколко родопски села край Пловдив готвят протест

...
class=first-letter-big>Ж ители на няколко родопски села край Пловдив готвят протест
Коментари Харесай

"Намираме се в ситуация на война, където пътят е бомбардиран"

class= " first-letter-big " > Ж ители на няколко родопски села край Пловдив готвят митинг и обсада. Причината е изчезналият път, който е единствената връзка, свързваща обитаемоте места, описват в предаването " ".

Осемкилометровата права до село Лилково е в потресаващо положение.

След дъждовете от последните дни част от пътя е пропаднал. Жителите от засегнатите села са изпратили писма до премиера Бойко Борисов и до Министерството на районното развиване и благоустройството, в които са описали казуса с републиканския път.

"Пътят от години е в неприятно положение. Всяка зима става все по-зле. По-лошото е, че стартира да се свлича към реката. Част от него към този момент е пропаднала. Постоянно подаваме тъжби към разнообразни институции, а отговорът постоянно е, че няма пари ", сподели локален.

Хора от селата описват, че пътят е в неприятно положение от близо 20 години. Затова насочат апел към ръководещите да прегледат правата. Според тях кола за спешна помощ мъчно може да доближи до обитаемото място, а доставката на хранителни артикули също била лимитирана.

"Ние не се намираме в обстановка на пандемия, а в обстановка на война, където пътят е бомбардиран .

Ограничени сме от доставката на самун и хранителни артикули, лишени сме от намесата на Бърза помощ, полиция и пожарна, защото не могат да стигнат профилираните коли ", споделя пострадал.

През 2009 година е почнал план за 4,5 млн. лв. за пътя. Обявено е, че са направени канавки и водостоци, каквито обаче, по думите на кметския наместник на село Ситово, няма.

"Този път е отчасти ремонтиран през 2009 година и процедурата е прекъсната. До село Лилково няма трайна настилка. Направена е част от отводнителната система и подпорните стени и е сложена трошено-каменна настилка. След дъждовете се е активизирало свлачище. Надяваме се от другата седмица да стартира спешният ремонт ", разяснява шефът на Областното пътно ръководство инж. Йордан Канев.

Той добави, че към този миг средства за повсеместен ремонт няма. Ще се търсят пари за трайна настилка.

Повече по тематиката вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР