class=first-letter-big>Г игантът в електронна търговия Amazon откри "офлайн" магазин за

...
class=first-letter-big>Г игантът в електронна търговия Amazon откри "офлайн" магазин за
Коментари Харесай

Amazon отвори в Лондон магазин без каси и продавачи

class= " first-letter-big " > Г игантът в електронна търговия Amazon откри "офлайн " магазин за хранителни артикули в Лондон, който е без каси и продавачи. Това е първият сходен магазин на компанията отвън Съединени американски щати.

Клиентите употребяват приложение при влизане като сканират баркод, вземат стоките и те автоматизирано се таксуват при излизане от магазина.

Експерти не са единни по какъв начин сходен магазин ще се отрази на търговията. За едни това е повратна точка в областта на търговията, за други е малко евентуално да промени салдото на силите на пазара.

Amazon’s cashierless tech expands to London with first international store
— The Verge (@verge)
Основните търговски вериги във Англия имат опит в региона на покупките без касови апарати и продавачи. Методът на Amazon обаче наподобява по-привлекателен за купувачите, за разлика от досадното сканиране на всеки продукт поотделно, каквато е практиката на огромни търговци на дребно като Marks and Spencer, Tesco или Sainsbury's.

Amazon opens its first Amazon Fresh store with no tills in London
— The Sun (@TheSun)
Amazon към този момент има опит с тази технология - тя беше употребена за първи път в магазини в Съединени американски щати, които отвориха през 2018 година За разпознаването на обособените артикули и калкулирането на цената им Amazon употребява стотици камери и датчици, които са създадени благодарение на изкуствен интелект. Тази технология обаче няма нищо общо със системата за различаване на лица.

Правозащитници са разтревожени, че става дума за "пазаруване под наблюдаване " и не е ясно по какъв начин компанията ще употребява събраните персонални данни. В отговор от Amazon оповестиха, че ще съхраняват тази информация не повече от 30 дни.

Amazon Fresh till-less grocery store opens in London
— BBC News Technology (@BBCTech)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР