class=first-letter-big>А нгела и Карстен Шнайдер са щастливо женени и живеят

...
class=first-letter-big>А нгела и Карстен Шнайдер са щастливо женени и живеят
Коментари Харесай

Ангела и Карстен - двама германци, влюбени в България

class= " first-letter-big " > А нгела и Карстен Шнайдер са щастливо женени и живеят в Йена, само че в мислите си постоянно пътуват до България. Именно там са се срещнали и споделят, че към момента са влюбени в страната, описват във видео на " ".

"Ние сме запознахме в България през 1980 година на студентската бригада в Кнежа ", споделя Ангела Шнайдер.

Освен че обичат доста българската музика, Ангела и Карстен са фенове и на българската кухня.

"За мен баницата е нещо особено. Винаги е прясно изпечена и гореща. Харесвам кисело мляко, одобрявам сирене и в баницата всичките тези неща са дружно ", сподели още Ангела.

Карстен следва четири години в София. Завършва компетентност "Електроника ", а Ангела е била на едногодишен продан в България. Именно там се ражда и първата им щерка, която носи българското име Дара. Кръстена е на героиня от произведение на Блага Димитрова.

"След следването намерихме чудесното място Йена, тъй като ни наподобява на България ", описват те.

През 1992 година Карстен става съосновател на IT компания, която основава първия онлайн магазин в Германия. Няколко години по-късно за малко компанията е оценена на 11 милиарда $.

"Мога да насърча всеки, в това число и всички българи, да следват своя личен път и да се изправят пред провокациите. Да влагат сила и време, с цел да опознаят местата и хората към тях ", сподели от своя страна Карстен.

Въпреки натовареното си всекидневие Ангел и Карстен пътуват постоянно до България. Последно през есента на 2020 година макар пандемията. Оттам се запасяват и с мартеници за Баба Марта.

"България е към момента това, което беше за нас - доста приятна страна с прелестни хора. Въпреки че малко забравихме да поддържаме връзка с тях на български, най-малко опитваме ", заключи с усмивка Ангела.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР