Citroën отбелязва 30-ата годишнина на Jumper - наследник на емблематичните

...
Citroën отбелязва 30-ата годишнина на Jumper - наследник на емблематичните
Коментари Харесай

Citroën отбелязва 30-ата годишнина на Jumper

Citroën отбелязва 30-ата годишнина на Jumper - правоприемник на емблематичните модели TUB и Type H.
Всички генерации на Jumper от 1994 година до през днешния ден непроменяемо слагат софтуерните нововъведения в услуга на всички експерти - от занаятчиите и едноличните търговци, до мениджърите на огромни автопаркове, за да улеснят работата на лидера и да покачат успеваемостта на компанията.

Citroën Jumper дава отговор поредно на упованията на експертите, гарантирайки им издръжливост, надеждност и образован дизайн, които дават опция за оптимизация на всеки пространствен метър товарен размер. Моделът е водещ в своя клас във връзка с потребния товар и предлага голямо многообразие от конфигурации за да обезпечи най-хубавото самостоятелно решение за всеки консуматор.

Днес Citroën показва новото потомство на Jumper - по-модерно от когато и да било преди, с гама от високоефективни системи за задвижване с електричество, мотори с вътрешно горене, а скоро и с водород. Моделът предлага цялостна информационна съгласуваност и най- новото потомство системи за асистенция на лидера.

В продължение на към този момент съвсем 100 години марката Citroën оказва дейна поддръжка на работещите във всички области със своята гама от здрави и новаторски лекотоварни транспортни средства, съобразени със характерните потребности на всеки експерт. Това проличава в особена степен в сегмента на товарните фургони, където марката се откроява с емблематични модели като пионерът Citroën TUB, положил основите на модерните лекотоварни транспортни средства, именитият Type H, фамозният C25 и не на последно място Jumper, който през днешния ден отбелязва своята 30-та годишнина и употребява тази опция, с цел да показва нов, по-ярък жанр, по-модерна съгласуваност и все по този начин високо равнище на деловитост. През последните три десетилетия Jumper се трансформира в пример на европейския пазар на лекотоварни ванове със своите хиляди продадени автомобила.

Нека хвърлим взор към изключителната кариера на Jumper, която обезпечи опция на марката Citroën да бъде един до друг в поддръжка на експертите от всички транспортни и занаятчийски сектори в продължение на миналите 30 години и през днешния ден намира своето продължение с представянето на нов, още по-иновативен Jumper.

1994 година - Jumper показва нов съвременен дух на пазара на лекотоварни коли.

Jumper остави трайни усещания още при международната си премиера през месец януари 1994 година, когато показа в своя сегмент от пазара редица въодушевени от леките коли новости във връзка с дизайна, комфорта, ергономията и удоволствието от шофирането.

Съобразявайки всичко това с потребностите и условията на експертите, които прекарват дълги часове зад кормилото на своите коли, експертите на Citroën обърнаха особено внимание на ергономичността на интериора с сходно на това при леките коли високо равнище на шумоизолация и невиждани за лекотоварен модел характерности и улеснения като електрическите механизми на прозорците и климатичната апаратура.

Разбира се, новият Jumper не пропусна да отговори и на главните потребности на всички експерти, предлагайки разнообразна гама от бензинови и дизелови мотори, измежду които и новите, доста подобаващи за тежки натоварвания 2.5-литрови дизелови елементи в атмосферен и турбовариант с три клапана на цилиндър. В комбиниране с многочислените благоприятни условия за настройка на каросерията, гамата на Jumper обхващаше общо 58 разнообразни версии!

2002 година - невиждани мотори, благоприятни условия и удобствa

В началото на 2000-те Jumper продължи да се развива, демонстрирайки освежен дизайн и рационализация на гамата с два високотехнологични мотора - турбодизеловия елемент 2.2 HDi със система за непосредствено впръскване на горивото и бивалентния (бензин/газ пропан-бутан или LPG) мотор 2.0. Обновеният Jumper се отличи и с редица нови функционалности и улеснения, трансформирайки се в първия представител на своя сегмент, предлагащ седалка на лидера с променлива обезценка, видеокамера и датчици за паркиране на заден ход.

2006 година - напълно нов Jumper, отговарящ още по-добре на условията на новото време

Надграждайки триумфа на първото потомство на Jumper, Citroën показа на пазара напълно нов модел, отговарящ още по-прецизно на потребностите и условията на експертите. Дизайнът на втората генерация сплоти модерната линия с разширени практични благоприятни условия - в това число и в дребни елементи като вградените в бронята степенки за по-лесно разчистване на челното стъкло.

Диапазонът във връзка с товарния размер бе повишен доста, достигайки до 17 м3 спрямо потенциала от 14 м3 при предходния модел. Новият Jumper беше и един от дребното модели с предно предаване в своя пазарен сегмент с общо възможно тегло над 3,5 тона.
Гамата от дизелови мотори HDi също бе разширена и към този момент включваше три равнища във връзка с оптималната мощ със 100, 120 и 157 к.с.

2014 година - Jumper е в авангарда при внедряването на усъвършенстваните системи за асистенция на лидера
Утвърждавайки своята позиция в челните редици по отнопение на софтуерните нововъведения, към средата на 2010-те години оборудването на Jumper бе актуализирано и допълнено с последните нововъведения в разнообразни области - дневни LED светлини, вградена навигационна система със сензорен екран, модул Connecting Box с Bluetooth функционалност за диалози със свободни ръце и USB, функционалност
за предизвестие при несъзнателно овакантяване на лентата за придвижване и не на последно място по значимост - Stop & Start система при моторите e-Hdi, която спомогна за понижаване на разхода на гориво с 0,5 литра/100 км в условия на градско придвижване.

2024 година - Jumper и ë-Jumper навлизат в нова ера

Днес опциите на Jumper получават невиждани измерения, с цел да останат изцяло в крайник с развиването на модерния свят и измененията в рестриктивните мерки, потребностите и желанията на експертите. Всичко това бе отразено при пазарната премиера на новите Citroën Jumper и ë-Jumper.

С цел обезпечаване на по-висок комфорт за лидера, за първи път при Jumper се предлага опция за съчетаване на два от трите нови мотора BlueHDi (140 и 180 к.с.) с автоматизирана трансмисия. Версията на мотора с мощ 120 к.с. се предлага в композиция с 6-степенна механична предавателна кутия.

За експертите, които отдават изключително значение на прехода към устойчива подвижност и понижаване на ежедневните експлоатационни разноски, необикновен интерес съставлява ë-Jumper и неговото напълно ново, 100% електрическо задвижване. То предлага оптималната мощ 200 кВт/270 к.с. и самостоятелен пробег от 420 км*, демонстрирайки нови, по-високи стандарти по тези индикатори в сегмента. Възстановяването на равнището на заряда на акумулаторната батерия от 0 до 80% при новия ë-Jumper лишава единствено 55 минути при потребление на бързозарядна правотокова станция с мощ 150 кВт.

Изпълнявайки до дъно ролята на пионер измежду моделите с нулеви местни излъчвания в своя сегмент, на по-късен стадий Jumper ще се предлага и във вид с нова задвижваща система с горивни кафези на водород и пробег от близо 500 километра с едно зареждане.

Новият Jumper бележи забележителна стъпка напред и във връзка с информационната и онлайн съгласуваност. Версиите от междинен клас разполагат с екран с 5-инчов диагонал с показания на употребяваните медии (радиоприемник, обвързван с Bluetooth телефон и т.н.). Моделите от висок клас са оборудвани с вградена навигационна система с огромен 10-инчов сензорен екран и функционалност за безжична смарт телефон интеграция посредством Apple CarPlay и Android Auto.

По-добър комфорт и сигурност при шофиранe

За да предложи на потребителите оптимални условия за работа, новият Jumper показва невиждано равнище на съоръжение - доста по-удобна за потребление електрическа ръчна спирачка, осигуряващо по-висок комфорт и сигурност цифрово огледало за назад виждане, система за достъп и пускане със „ свободни ръце " и доста други. Включват се и нови функционалности и системи за асистенция на лидера като предизвестието за отмалялост и спад на концентрацията и автоматизираното спешно прекъсване с различаване на пешеходци и велосипедисти.

С тези нови благоприятни условия и с по-самоуверения от когато и да било преди дизайн, отразяващ новата маркова еднаквост на Citroën, Jumper навлиза с всички сили в своето четвърто десетилетие на триумфи в сегмента на лекотоварните ванове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР