ЧВК Вагнер може да измести руската армия като ключов партньор

...
ЧВК Вагнер може да измести руската армия като ключов партньор
Коментари Харесай

Вагнер може да измести руската армия в Беларус: ISW

ЧВК Вагнер може да измести съветската войска като основен сътрудник за образование на беларуската войска. Беларуското министерство на защитата (МО) разгласи на 30 юли, че личният състав е провел образование на ротно равнище с неуточнени детайли от голям брой беларуски механизирани бригади. Обучението е включвало тактическа маневра за демонтирана пехота и се е фокусирало върху прикриването на сили от вражеските БПЛА и координацията сред роти, взводове и отделения. Също и беларуска пехота, провеждаща нахлуване с комбинирани оръжия с танкова и артилерийска поддръжка.

Новата роля на групата в образованието на равнище компания в Беларус е забележителна. Беларуските военни нормално организират такива учения с съветски инструктори и разчитат на съветски плановици за всевъзможни многобригадни учения, в които ISW към момента не е следила присъединяване на Вагнер.

ISW преди този момент е следила образование и предвижда, че групата може да се стреми да измести наследените връзки сред руско-беларуските елементи.

Това се споделя в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руското министерство на защитата (МО) евентуално е съумяло да наеме незнаен брой чиновници на Вагнер след несполучливия протест на финансиста Евгений Пригожин, макар че се оповестява, че е наредил на останалите бойци да се съберат в Беларус до 5 август. Пригожин разгласи на 30 юли, че " за жалост няколко души от личния състав се съгласиха да се трансферират към други неуточнени съветски служби за сигурност (вероятно МО).

Пригожин благодари на някогашния личен състав за службата, като съобщи, че нито той, нито Съветът на командирите са забранили да се причислява към разнообразни съветски " структури за сигурност ", и изрази вяра, че напусналите членове ще поддържат връзка.

Пригожин също повтори известни детайлности за това по какъв начин групата ще продължи да образова беларуските сили и да работи в Африка.

Украинският център за опозиция също означи на 31 юли, че Пригожин е наредил на целия личен състав, който сега е на отмора и възобновяване, да дойдат в полевите лагери на Вагнер в Беларус не по-късно от 5 август, с цел да участват на неуточнени събития, които Пригожин ще управлява персонално на 5 август.

Пригожин съобщи, че множеството бойци на Вагнер са във почивка от 30 юли.

Групата публично е спряла да набира личен състав в Русия и има задоволително запаси. Не е ясна обаче точната причина да спре набирането на личен състав. Съобщава се, че към момента е набирала бойци от цяла Русия към началото на юли 2023 година Кремъл може неотдавна да е забранил, а Пригожин може просто да се пробва да се избави, като твърди, че непринудено е спрял. ISW не може без значение да удостовери.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу направи значително шаблонни мнения, определящи съветската страна като подобаваща поддръжка за дълготрайните старания за генериране на сили и облекчаване на търсенето на съветски оръжия посредством вътрешно произвеждане и интернационално съдействие.

Шойгу съобщи, че над 15 000 студенти са се записали в съветските военни университети за идната образователна година, 10 % от които имат военен опит в борбите в Украйна. Обяви и възобновяването на образованието в Донецкото висше общовойско командно учебно заведение в окупирания Донецк, една от комбинираните оръжейни академии, които съветската войска изисква да посещават офицери, преди да командват на равнище бригада или полк. Също по този начин повтори позитивната изразителност за съветската отбранителна индустриална база и дейното търсене на интернационално военно-техническо съдействие в поддръжка на военните старания. Шойгу съобщи, че Министерството на защитата на Русия (МО) ще подпише контракти на стойност над 433 милиарда рубли (приблизително 4,7 милиарда долара) с отбранителни предприятия на интернационалния военно-технически конгрес " Армия-2023 ". Заявената обща стойност на тези контракти е минимум с 13,4 % по-малка от цената на над 500 милиарда рубли (приблизително 5,45 милиарда долара) на договорите, подписани от Министерството на защитата на форумите " Армия-2022 и 2021 ", само че е доста нарастване по отношение на 2020, 2019, 2018 година Форуми от 2017 година и 2016 година, чиято обща стойност на договорите беше почти 1,16 трилиона рубли (17,4 милиарда долара), 1,03 трилиона (10,9 милиарда долара), 130 милиарда (1,4 милиарда долара), 170 милиарда (1,8 милиарда долара) и надлежно 130 милиарда.

Шойгу съобщи, че Русия е поканила ръководителите на над 108 отбранителни ведомства да участват на форума " Армия-2023 ".

Изображенията, оповестени на 30 и 31 юли, образно удостоверяват вредите на моста Чонгар след украински удар на 29 юли. Съобщава се, че сателитните изображения, оповестени на 30 юли, демонстрират вреди на железопътния мост.

Източници в обществените медии също така разпространиха изображение, направено от някой, изравен на самия мост, показващо вреди на железопътния мост.

Един източник спекулира, че фотосите, направени от моста, не подхождат на местоположението на вредите, както е показано на наличните сателитни изображения, което допуска, че цялостният размер на вредите на моста към момента не е явен.

Руските блогъри резервираха безмълвие по отношение на повредата на моста Чонгар на 31 юли, евентуално подкрепяйки предходната оценка на ISW, че Кремъл може да е наредил на съветските коментатори да се въздържат от отразяване на удара в опит да упражнят по-голям надзор върху осведомителното пространство.

Назначеният от Кремъл комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова удостовери на 31 юли, че Русия е трансферирала 4,8 милиона украинци, в това число над 700 000 деца, на територията на Руската федерация от началото на войната.

В отчет за дейностите, " позволени от президента на Руската федерация за правата на децата " през 2022 година, Лвова-Белова твърди, че Русия е " приела " 4,8 милиона украинци от февруари 2022 година и означи, че по-голямата част от пристигналите 700 000 деца в Русия не са имали наставнически или наставнически контрол.

Докладът деликатно оформя тези действия като филантропични жестове на благосклонност. Международното филантропично право обаче дефинира насилственото прекачване на цивилни на територията на окупационна мощ като " депортиране ". И събитията на съветското навлизане в Украйна и обстановката в окупираните територии евентуално са задоволително насилствени, с цел да значат, че множеството " прехвърляния " на украински цивилни към Русия дават отговор на прага на наложително депортиране, което е неразрешено според член 49 от Четвъртата Женевска спогодба, без значение от изказвания претекст на Русия.

ISW продължава да прави оценка, че съветските управляващи организират огромна акция за депортиране на украинци в Руската федерация.

Украинските сили организираха контранастъпателни интервенции на минимум три бранша на фронта на 31 юли. Руски източници настояват, че украинските сили не престават да нападат северозападно и югозападно от Бахмут, в граничната зона на западния Донецк и източната Запорожка област и в западната Запорожка област.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви, че през миналата седмица украинските сили са освободили спомагателни 2 квадратни километра територия в региона на Бахмут и 12,6 квадратни километра в Бердянск (западна гранична зона на Донецк - източна Запорожка област) и Мелитопол (западна Запорожка област ) направления.

Иран и Беларус задълбочават двустранното съдействие на фона на взаимната си поддръжка за войната на Русия в Украйна. Беларуският министър на защитата генерал-лейтенант Виктор Хренин дойде в Иран на 31 юли и се срещна със своя сътрудник, иранския министър на защитата бригаден военачалник Мохамад Реза Ащиани, с цел да подпишат Меморандум за съгласие и двустранен проект за военно съдействие за 2023 година

Ащиани е виновен главно за договарянето на военни придобивания и продажби в ролята си на министър на защитата на Иран, тъй че Хренин и Ащиани евентуално са обсъждали оръжейни покупко-продажби по време на срещата си. Беларус може също по този начин да се е опитвал да обезпечи съглашение за иранско произвеждане на безпилотни самолети Shahed на територията на Беларус след първичните известия, че Иран желае да преобразува цех в Беларуска област Гомел в цех за произвеждане на Shahed.

Ръководителят на администрацията на украинския президент Андрий Йермак съобщи на 30 юли, че Киев и Вашингтон ще стартират съвещания за даване на Украйна на " гаранции за сигурност " незабавно след седмицата от 6 до 13 август. Йермак съобщи, че гаранциите за сигурност за Украйна — в това число " съответни и дълготрайни задължения, които ще подсигуряват способността на Украйна да побеждава в този момент и да възпира съветската експанзия в бъдеще " — ще обхване интервала преди Украйна да придобие участие в НАТО.

Йермак разказа гаранциите за сигурност като " значима причина " за възобновяване на Украйна и означи, че гаранциите за сигурност включват финансова поддръжка за Украйна и наказания и наказателни ограничения против Русия.

Руският президент Владимир Путин ратифицира закон на 31 юли, увеличаващ санкцията за във отсъствие на мобилизирани или наборни чиновници. Законът усилва предходните санкции, които варираха от 500 до 3000 рубли (5 до 32 долара), до закрепена санкция от 30 000 рубли (327 долара). Въвежда и нови санкции надлежно от 400 000 - 500 000 рубли (4360 - 6540 долара) и 60 000 - 80 000 рубли (654 - 872 долара) надлежно за юридически лица и съветски държавни чиновници, които не показват описи за военна регистрация на вербовчиците.

Губернаторът на Република Башкирия Радий Хабиров разгласи на 31 юли, че управляващите образуват още един доброволчески батальон - " Батальон Алмаз Сафин ". Хабиров не посочи плануваната профилирана роля или последна мощ на батальона, изгодите за неговите членове или графика за образуването му. След като бъде образуван, батальонът " Алмаз Сафин " ще бъде седмият доброволчески батальон.

Съобщава се, че съветските управляващи са мобилизирали 55 000 - 60 000 поданици в окупирания от Русия Крим от началото на 2022 година Представителят на Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) Андрий Черняк съобщи на 30 юли, че съветските управляващи са мобилизирали 55 000 - 60 000 мъже от окупирания Крим от началото от 2022 година Черняк съобщи, че съветските управляващи са разположили доста от тези мобилизирани мъже на фронтовите линии в Украйна, макар че са им споделили, че ще служат в тиловите региони на втора или трета линия.

Руски цивилни не престават да правят палежи против съветски военни служби за регистрация и набор в Русия и окупирана Украйна. Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFE/RL) заяви на 31 юли, че на 29 юли съветски пенсионер е направил опит за пожар на военна работа в Северодвинск, Архангелска област.

Руският База заяви, че поданици на Казан и окупираната Феодосия, Крим, са се пробвали да подпалят съветски военни служби в съответните им градове на 29 юли.

Руските управляващи не престават да интегрират окупационните правни, стопански и инфраструктурни структури в окупирана Украйна в съветските федерални структури. Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който контролира апелативните съдилища на окупационните администрации на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, Крим и град Севастопол.

Окупационната администрация на Херсонска област заяви, че Фондът за индустриално развиване на Херсонска област и Московският фонд за поддръжка на промишлеността и предприемачеството са подписали съглашение за селскостопанска и индустриална интеграция, с което са разширили връзките на окупационната администрация с съветските федерални субекти.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските управляващи са прекарали интернет в окупирания Милове, Луганска област, дружно с съветски информационни услуги.

Снимка: в. Труд
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР