Чувството със сигурност ви е познато – да си толкова

...
Чувството със сигурност ви е познато – да си толкова
Коментари Харесай

Как да спрем да се тъпчем?

Чувството сигурно ви е познато – да си толкоз гладен, че да изядеш прекалено количество храна, а след това да се оплакваш, че ти е тежко. Това не е хранене. Хората постоянно прекаляват без да осъзнават и си навличат проблеми със здравето, с тежестта с вътрешното чувство на естетика.

Човек има потребност от малко храна, с цел да се почувства утолен. Това звучи много подозрително, само че истината е, че в случай че се храните както би трябвало, ще се убедите в този факт.

За отбягване на проблеми със стомаха, с тежестта и със личното си Аз, ето няколко съвета – по какъв начин да спрете да се тъпчете и да започнете да се храните обикновено.

1. Закусвайте – закуската е най-важното хранене за деня. Тя би трябвало да е най-обилна. Може да съчетаете мазнини, въглехидрати и белтъчини, тъй като от тях зависи какъв брой сила ще имате през целия ден. Ако огладнеете малко след нея, то очевидно не сте съумели да утолите апетита ти и би трябвало да измененията питателните артикули.

Ако нямате табиет да закусвате прекомерно рано, може да го извършите и сред 9 и 10 часа. Важното е да не пропускате първото и главно хранене за деня. Разбира се, колкото и изобилна да е то, не става дума за готовите нездравословни храни извън. Ако имате опция, пригответе закуската си у дома.

 положителната закуска оказва помощ за понижаване на глада

2. Консумирайте повече фибри – те са детайлът, който държи организма утолен по-дълго време. Продукти с високо наличие на фибри са морковите и ябълките, несъмнено има и доста други. Наблягайте на тях, изключително на закуска.

3. Хранете се на всеки 4 часа – не се стремете да гладувате по през целия ден, а вечерта да изядете всичко, което намерите в хладилника. Това е неверен метод. Човек би трябвало да с храни по-често и по този начин ще изпитва потребност от изразходване на по-малки количества храна. Когато се храните постоянно, поддържате силата, от която има потребност тялото. За замезване сред основите хранения може да хапнете плод, ядки или кисело мляко.

4. Приемайте храни с високо наличие на вода – като зеленчуци и плодове. Те са здравословни и по едно и също време с това поддържат организма утолен. Ето за какво е хубаво вечерята да стартира с вкусна салата.

5. Вслушвайте се в организма си – това е най-важното предписание. Има канара, която дефинира равнището на глада и която би трябвало да се научите да спазвате, усещайки другите й равнища.

При мощен апетит – може да ви прималее, да получи главоболие, неспокойствие, поради ниското равнище на кръвна захар. Вероятно ще усетите празнота в стомаха.

При апетит – малко откакто сте яли, обмисляте какво друго ще хапнете след половин или един час.

 прекъсване на глада

При естествен апетит – тогава е най-удачният миг да хапнете, тъй като стомахът дава сигнали под формата на звуци или лека болежка. Ако се нахраните тогава, няма заплаха да прекалите или да стигнете до първото равнище – мощен апетит.

При задоволеност – нирвана! Не си гладен, не ти е тежко, чувстваш се тъкмо както би трябвало – спокоен, изпълнен с сила и сили.

При минимално преяждане – продължаваш да ядеш, макар че към този момент не чувстваш апетит. Правиш го, без да искаш, просто тъй като си се загледал в обичания си сериал. Тогава стомахът леко натежава, не усещаш усета на храната, само че и не спираш, а би трябвало.

При преяждане – толкоз ти е тежко, че не можеш да станеш от стола. Болки, киселини, може да стигне и до гадене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР