Чувство за справедливост. Това беше фразата, която премиерът Бойко Борисов

...
Чувство за справедливост. Това беше фразата, която премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов благодари на Цветанов за стабилността и обеща да няма милост за никого

Чувство за правдивост ". Това беше фразата, която министър председателят Бойко Борисов употребява най-често в речта си на Националното заседание на ГЕРБ, на което беше освободен със задна дата (30 май) Цветан Цветанов от постовете му на заместник-председател и член на Контролния съвет. Освобождаването беше проформа, " за " глаусваха 1046, срещу - 10, а 11 делегата се въздържаха. По време на конгреса и гласуването Цветан Цветанов седеше до Бойко Борисов. И двамата демонстрираха положително въодушевление, разговаряха и се майтапиха.

Конгресът, който завърши за един час, реши, че ГЕРБ ще има двама заместник-председатели (при три до сега) и трябваше да избере нови членове на изпълнителната комисия на мястото на Цветанов и Румяна Бъчварова, която стана дипломат в Израел.

" Предлагам Цвета Караянчева, идва от значим район. Гласувайте! И Тошко Тодоров. Как ти е второто име? Тошко Стаматов Тодоров (областен координатор Силистра) ", даде предложенията си Борисов, които незабавно бяха гласуван с съвсем цялостно единогласие.

Най-трудният ден за Борисов - раздялата с Цветанов

В речта си Борисов благодари на Цветанов за " стабилността ". " Може би за мене е най-труден ден, само че това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си в първичната там партийна организация. Да не я разясняваме тази тематика повече - задоволително е мъчителна ", сподели Борисов за освобождението на Цветан Цветанов от управителните постове в партията. То се случи, след изявления за покупката на нов апартамент от тогавашния ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и провокира още няколко оставки, измежду които и на правосъдния министър Цецка Цачева, която не участва на конгреса.

Според Борисов ГЕРБ е посочил, че е доста дисциплинирана партия, Не тъй като някой ни е наредил, а тъй като това чака обществото. Борисов натърти, че партията продължава с измененията, след изборите, които са извоювани. " Представяте ли си да кажа, че отдръпвам оставката на Цветанов, както направиха в Българска социалистическа партия ", попита риторично Борисов. " Живота е динамичен, пременя се и това се чака от нас. Който може. несъмнено, който не може, времето го изхвърля ", сподели ръководителят на ГЕРБ.

Хората са чувствителни за правдивост

Борисов счита, че преди 10 година е било задоволително да кажеш, че " Витошка " става пешеходна зона и хората да се зарадват, и че по Струма хората ще си вървят на море и вечер ще си вечерят у дома. " Толкова промени има, само че и това не е задоволително ", съобщи Борисов. " Хората желаят и са чувствителни за правдивост. Трябва ли да идват от Пловдив да ми се оплакват от кметове? ", попита Борисов и добави, че за това е предложи; основаването на етична комисия. Като се концентрира властта в един човек не е редно, сподели Борисов. Той подреди в новата партийна комисия да има етични и морално хора. " Когато получаваме сигнали, първо ние да си ги проверим. Да настоим съответното лице да излезе и да изясни ", сподели той.

Заради намаляването на дотацията, членският импорт се покачва

Премиерът сподели, че хиляди са се изговорили, референдум е решил, че дотацията би трябвало да е 1 лева " Ние се вслушахме, не е елементарно да сме в коалиция. И го направихме, това, което 2,5 млн. желаеха ". Как по този начин унищожаваме опозицията? Нали преди месец бяхме със дотация. ", сподели Борисов за рецензиите против намаляването на дотацията, която беше 11 лева, само че съгласно премиера, това не е помогнало за изборите на опонентните му. " Те са доста подли и не споделят, какъв брой да им е дотацията. Има ли предложение? Няма ", сподели Борисов.

" За това в този момент ще предложа Изпълнителна комисия да се събере, да кажем, какъв ще бъде размера на членския импорт. Всеки, който е на по-висок пост, би трябвало да заплаща повече, тъй като му е по-голяма заплатата ", съобщи Борисов. Той изясни, че ще има диференцирана ставка, а за пенсионери и учещи ще остане същият членски импорт (2 лева на година бел. авт.). Според него по-високият импорт " искаш да си партиен член, както казвате - с душа и сърце да си в ГЕРБ ", дава опция за непорочност и бистрота. Членовете на ГЕРБ са към 90 000.

Няма да има благосклонност за никой, другояче партията няма да съществува

Борисов напомни, думите си от 20 януари, когато прикани съпартийците си, че в случай че не им светне алената лампичка, той ще им светне синята. " Не ме схванаха тези с къщите за посетители, не ме схванаха едни други, не ме схванаха в Пловдив. Няма да има благосклонност за никой, другояче партията няма да съществува ", съобщи премиера.

Като видят багерите и тракторите хората не се сърдят

Борисов не избегна тематиката със строителството и напомни, че се строи " интензивно Хемус " и пътя към Видин. " Искам хората да виждат по какъв начин хората и тракторите по какъв начин работят. Сега влизаме на Южната дъга (на София), където не може да се мине. Хората, като видят багерите и тракторите не ни се сърдят ", сподели Борисов. После описа, че заставал на строящите се мостове с цел да види какъв брой ще го напсуват, " моя социология ". " Да чукна на дърво, за в този момент е добре ", заключи Борисов.

ГЕРБ се отваря за локалните избори

" Предстоят кметски избори. Много добре на събранията да се огледат хората. Етичната комисия, да ви окажат помощ. Някъде ще създадем промени, само че събранията ще вземат решение. Искам да ги създадем по-открито, колкото желаят да дойдат. Да чуем другата страна, какво мислят за нашите кметове и съветници. Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали доста лъскави, дали не сме станали номенклатура ", подреди Борисов.

Според него има качествени хора, които желаят да вземат участие в партийния живот на ГЕРБ, само че " локалният феодал не ги пуска ".Ние би трябвало да сме подготвени да възобновяване непрестанно, счита Борисов. Трябва да създадем радикални проблеми, където губим, сподели Борисов и уточни Плевен - " единствено тъй като няколко индивида там са се приели, като тартори, ние освен нямаме триумф, смеят ни се там, макар толкоз направени неща ". Борисов подреди там би трябвало да се отреже от основи и добави, че може да уточни още няколко места.

Той благодаря на Цветанов за стабилността. " Това е единствения проблем пред партията – правдивост и близо до хората ", сподели за следващ път Борисов на изчерпване.

Етичната комисия в ГЕРБ ще бъде основана от Изпълнителната комисия, която ще има и последната дума за партийната орис на провинил се партиец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР