Чувствително смекчаване на мерките във Франция - от утре ваксинираните,

...
Чувствително смекчаване на мерките във Франция - от утре ваксинираните,
Коментари Харесай

Задължително носене на маски в училищата във Великобритания

Чувствително намаляване на ограниченията във Франция - от на следващия ден имунизираните, които са се заразили с COVID-19 ще би трябвало да се самоизолират за 7, вместо досегашните 10 дни. А във Англия - макар рекордния брой новозарезени, ограниченията няма да се стягат, с изключение на в учебните заведения, където децата ще би трябвало да носят маски.

Над 10 млн. инфектирани от началото на пандемията регистрираха във Франция в дните след коледните празници. 4 следващи дни броят на новите случаи в страната беше над 200 хиляди. Въпреки това, от Елисейския замък не възнамеряват стягане на ограниченията. Напротив - от на следващия ден в страната влизат в действие нови условия за имунизираните.

Ваксинираните, които са се заразили с COVID-19 или са били в контакт с болен, няма да се постанова да се излират за 10 дни. Вместо това, карантината ще отпада на седмия ден. А тези, които на петия ден покажат негативен PCR или антигенен тест, ще могат свободно да излизат.
Пикът на новите случаи в страната не тормози парижани, които в първите дни на новата година се радват на рекордните за януари 21 градуса.

Без стягане на ограниченията и във Англия, където се очакваше след празниците от Даунинг стрийт 10 да разгласят затваряне. Здравният министър Саджид Джавид съобщи, че британците би трябвало да свикнат да живеят с вируса и че към затваряне ще се прибягва само в краен случай.

Превантивно се вкарва наложително носене на маски в учебно заведение. Англия е измежду страните, в които акцията по слагане на бустерна доза тече с цялостна пара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР