Чувствате се зле в извънредната обстановка? Поне можете да разхождате

...
Чувствате се зле в извънредната обстановка? Поне можете да разхождате
Коментари Харесай

Социална изолация? Астронавтите знаят най-добре

Чувствате се зле в изключителната конюнктура? Поне можете да разхождате кучето си. Представете си да сте на стотици километри от Земята pа месеци наред – няма къде да излезете за глътка пресен въздух!

Астронавтите от Международната галактическа станция са гурута, когато става дума за обществено разграничаване. След 328-дневен пресвой в Космоса астронавтът Кристина Кох споделя за живота надалеч от фамилията и приятелите и опцията да се концентрира „ върху неповторимите аспекти от живота си, които един ден ще ѝ се желае да си върне “, вместо върху това какво ѝ липсва от всекидневието на планетата.

В помощ на галактическите пътешественици НАСА и психолози, профилирани в държанието на индивидите, са основали специфичен модел от 5 умения за здравословно престояване на хора в дребни групи. В жаргона на организацията става дума за така наречен „ експедиционно държание “, в резюме „ положително Екологичен потенциал “. Тези потребни и безусловно галактически практики ще ви оказват помощ в връзките както вкъщи, по този начин и в офиса, когато се върнете назад там.

Комуникация

Говорете ясно и се вслушвайте в другите. Идентифицирайте, дискутирайте и работете за изглаждането на зародили спорове. Доброто Екологичен потенциал идва от шерването на информация и усеща напълно свободно, разискването на желанията ви преди предприемане на дейности и коментирането на вашите дейности и тези на другите, когато не са били предстоящи. Обобщавайте още веднъж това, което желаете да кажете, с цел да сте сигурни, че е разбрано и си признавайте, когато грешите.

Лидерство

Лидерът покачва способността на групата да извършва задачите си посредством позитивни въздействия. Последователите, от своя страна, интензивно способстват за посоката на водача. Това изисква създаване на среда на доверие. Доброто Екологичен потенциал е обвързвано с поемането на отговорност, възлагането на задания, слагането на цели, даването на противоположна връзка, образованието и окуражаването. Недейте само да говорите с хората, когато нещо не е наред – предлагайте им решения на казуса.

Грижа за себе си

Обръщайте внимание на физическото и психологичното си положение. Това включва поддържане на добра хигиена, ръководене на времето и дилемите, набиране на задоволително сън и поддържането на положително въодушевление. Оценете реалистично своите мощни и слаби страни и това по какъв начин те въздействат на групата. Учете се от грешките си и действайте, с цел да намалите напрежението и нагативизма. Балансирайте сред работата и времето за отмора.

Грижа за другите

Демонстрирайте на групата успокоение и почитание, окуражавайте и анализирайте. Насърчавайте близките да се включват в отборни действия, тъй че да се сплотят. Научете ги да оказват и да одобряват помощ, когато е належащо.

Групов живот

Кооперирайте между тях, с цел да постигнете мечтаната цел. Как екипът дефинира и ръководи другите варианти, култури, усещания, умения и персони? Доброто Екологичен потенциал е обвързвано повече с кооперацията, в сравнение с с конкуренцията. Уважавайте ролята и дилемите на другите.

Източник: Houstonchronicle.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР