Чувствате ли се лице, символ на цяло поколение с 400

...
Чувствате ли се лице, символ на цяло поколение с 400
Коментари Харесай

Страх ме е, но не го мисля, може да съм луд: Ютюбър №1 Станислав Цанов

Чувствате ли се лице, знак нацяло потомство с 400 000 клиенти на Вашия видеоканал и по милион гледания на съвсем всяко предаване, което пускате събота след събота? Та това е три-четири пъти повече аудитория от Панорама или най-гледаните утринни блокове на националните малките екрани?

Когато създавах канала си, смятах, че клиповете му ще бъдат с публика 35+ години.

Макар и атрактивно показани, те не са с класическото наличие, което знаех, че харесва на тинейджъри и подрастващи.

Не върша "канелени провокации ", а политически тематики.
Не демонстрирам първокласни коли и почивки, а сътворявам биографични клипове.
Изобщо не съм очаквал аудиторията ми да стартира от 13-14 година и да стига до 50.
Това ме изненадва, само че и ме радва в същото време, тъй като се оказва, че младите не са изгубеното потомство, както мнозина считат.
Важен е методът.

За сравнението с Панорама и утринните блокове запознат съм Вас.

Неотдавна ме поканиха да бъда посетител - преподавател във Факултета по публицистика и, в случай че отида, ще кажа тъкмо това - създавайте си име. Бъдете персона, тъй като точно тя ще накара някого да Ви обърне внимание, а не да носите просто щампата на медията, която представлявате.

Както аз в този момент преди всичко приказвам с Борис Ангелов и по-късно с медията, зад която той стои.
Днес е 19 минути. Утре може да е 25 минути. Важна е личността зад нея.



Кой беше огромният репутационен пробив, с цел да стане каналът Ви единствената институция, признавана и следвана от младите български мъже сред 20- и 40-годишна възраст? Първото и евентуално най-дръзкото изявление с Васил Божков преди към година ли? Ние знаем истината, само че какво ще кажете на тези, които настояват, че той го е спонсорирал?

Когато се случи изявлението с Васил Божков, каналът към този момент имаше над 120 хиляди клиенти. Обикновено най-проблемни са първите 1000, първите 10 000. Хората да схванат, че подобен човек с подобен канал въобще съществува. Времето, лишило ми сред 0 и 1000 клиенти е същото, както сред 1000 и 10 000. И същото сред 10 000 и 100 000.

Това е универсална истина за съвсем всеки, приел специалността ютубър (да, има такава професия).
Но няма какво да се лъжем - изявлението с Божков ми оказа помощ доста и спести някоя и друга година основаване на наличие за постигане до сходна по мярка публика.

И тук е мястото да призная - да, аз платих на Васил Божков, с цел да ми гостува. Това е платено посещение, за което продадох Ладата и ипотекирах панелката (смее се).

От кого отказвате пари и за какво, а надали Ви липсват оферти?

В началото отказвах много.
След стотния клип, в който дублирам, че реклама в канала ми няма и няма да има, мисля, че ме схванаха.
Това е една от огромните ми гордости - че каналът съумя да оцелее, даже когато беше демонетизиран от Ютуб поради (по техни думи) "чувствителността на засяганите тематики, несъответствуващи за нашите клиенти ".
Тогава обмислях доста дали да наруша обещанието си да не популяризирам нищо. Имах всички причини да го направя.


Не Ви ли хваща боязън, когато нищите тематики, свързани със силови играчи, получавате ли закани, кой беше най-шокиращият проблем и какво Ви кара да продължавате напред?

Всеки път, когато върша тематика, засягаща хора с власт и солидни благоприятни условия, се запитвам дали рискът си заслужава.
Ето последния клип на такава тематика - хакер източва базата данни на редица застрахователи, компанията на настоящ министър основава търсачка, в която свободно качва всичко, до което всеки има достъп и сега.
Разпраща доказателства до всички медии за това и без значение, че става въпрос за най-големия теч на данни в историята на България (на процедура всеки, сключвал застраховка "гражданска отговорност ") никоя медия не смее да го отрази. Никоя.Защо аз го върша тогава ли?

Не знам. Може би съм вманиачен.
Страх ли ме е? Страх ме е.
Мисля ли го? Не, не го мисля.

Ако потегли да си представям вероятните последици след даден клип от обиден предприемач, педофил или политик, просто би трябвало да закрия канала. Не е като да нямаме образците със Слави Ангелов и Григор Здравков.
Просто не го мисля. И не преставам напред. Тема по тематика.

Най-шокиращите проблеми постоянно са свързани с педофилите. Когато видиш детайлните чатове с момичето или момчето и го видиш физически този човек на място..имаме показани над 30 в канала и всякога е еднообразно учудващо.

Впрочем, в този момент работя тъкмо по такава тематика, само че онлайн. Оказва се, че платформата Туитър, която Мъск ще купува за 40+ милиарда е дом на детска порнография, достъп за безусловно всички без никакви опасности, пароли, секрети групи и тъмни мрежи. Акаунти с хиляди почитатели споделят свободно такова наличие, а платформата не реагира даже когато бъде репортнато. Убедих се след 100+ отчета, няколко писма до самата платформа.
В момента работя по тематиката.


Добри пари ли се изкарват от най-гледания видеоканал в страната?

Ако каналът не беше демонеритизиран, парите биха била положителни.
Но защото е - стигат за заплащане на сметка за ток.
В последно време и за това не стигат (смее се).
Затова и няма да се уморя да благодаря на хората в Пейтриън - те са ми опората. Истинска опора. И то освен финансова.



Разкажете нещо от кухнята – по какъв начин се получава магията и какъв брой огромен екип стои зад всяка от сериите на предаването Ви?

Екипът ми е моя благосклонност и - от половин година - до мен има човек, който ми оказва помощ с монтажа, сюжета, хореографията.

Вече не знам по какъв начин съм се оправял без него.

Първата година и половина бях напълно самичък и основаването на клип всяка седмица ми докара сериозен бърнаут (оказа се, че е действителен феномен) и бонус 10 непотребни кг, които още мъча.
А седмицата, с цел да е продуктивна, би трябвало да бъде подредена. Ден - фотоси, ден - сюжет, ден - монтаж. Липсва ли систематичност в работата, триумф не е вероятен.

Плацдарм към политиката ли е за Вас цялата тази работа?

Не възнамерявам никакво влизане в политиката.
Политиката е курва и тя мен може и да промени (за лошо), само че аз нея - надали.
Има избрана месомелачка, влезеш ли вътре. И тя не е подминавала и много по-корави копелета от мен.

Каква е Вашата последваща крачка?

Живот и здраве, разширение на студиото, тъй че да мога да поканвам хора от Пейтриън, когато фотографирам с забавен посетител. Да гледат онлайн и даже да се включват в диалога.
Другото са механически усъвършенствания, за които просто нямам задоволително обсег в 30-квадратното помещение, което е дом на студио Дан Колов.


Как се отразява професионалният триумф на спортната форма – доста ли пречи?

Зле(смее се)!

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР