Чували сте за червено вино, бяло вино и розе, що

...
Чували сте за червено вино, бяло вино и розе, що
Коментари Харесай

Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храни

Чували сте за алено вино, бяло вино и розе, що се отнася до виновността. Но чували ли сте за оранжево вино? Само за десетилетие то се трансформира в съвременно предложение в света на алкохолните питиета. Но какво тъкмо съставлява това вино, с какво да го консумираме и какви са най-големите изгоди от него? Продължете да четете, с цел да разберете повече по тематиката.

Противно на догатката ви, множеството оранжеви виновност в действителност не се вършат от портокали! Вместо това те се вършат от бяло грозде (същите сортове, употребявани за изработката на бяло вино), само че се обработват по друг метод.

Вместо да се отстраняват ципите след сплескване на гроздето, сокът се ферментира дружно с ципата. Когато това се случи, кожата прибавя оранжев нюанс към виното и му придава конструкция и усет, сходна на тази на аленото вино. Така че вместо леко мекия усет, който върви с бялото вино, ще намерите по-пикантен и самоуверен вид, леко тежък и меден.

С какво да сервираме оранжево вино?

Оранжевите виновност се съчетават добре с японски и корейски храни, както и със северноафрикански храни – мароканска кухня, етиопски специалиети и по този начин нататък. Добре се пригласят от овнешко, пилешко, овче месо. Също се комбинира добре с козе сирене, разядки с патладжан, разнообразни типове хумус, октопод на скара, брускети и др.

 Храни за оранжево вино

Ползи от оранжевото вино

Процесът на подготвяне на оранжево вино може да бъде проследен до 6000 години обратно до Грузия, само че възкресението му се следи едвам през последните няколко десетилетия.

Оранжевото вино предлага по-високи равнища на антиоксиданти от бялото вино, защото кожата съдържа полифеноли като ресвератрол и катехини. Това може да предотврати някои типове рак, както и да защищити от сърдечни болести.

Оранжевото вино може също да забави до известна степен появяването на заболявания като Алцхаймер, Паркинсон, деменция и други психологични и неврологични болести. Може също да усъвършенства равнищата на кръвната захар, когато се употребява в умерени количества. Още една причина да пиете оранжево вино по-често.

Вижте още за оранжевото вино!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР