Чували сте хиляди пъти историите на майка ви или баба

...
Чували сте хиляди пъти историите на майка ви или баба
Коментари Харесай

Завинаги заедно: 12 златни правила на дългогодишния брак


Чували сте хиляди пъти историите на майка ви или баба ви, които с няколко деца на ръце са успявали да поддържат дома в ред и по едно и също време с това са били съвършените съпруги. Понякога ви идва до гуша от тези истории, нали? Разбирам ви. Никоя жена не желае бракът и да се разтрогне, тъй като в даден миг подценява брачна половинка си за сметка на децата, кариерата или дома. Жените неправилно се успокояват, че мъжът един път хванал се на въдицата, остава там вечно. Точно противоположното - тъкмо тогава стартира битката за опазване на този мъж.

Какво да извършите, с цел да запазите брака си макар напрегнатото всекидневие и натиска върху вас? Отговорите постоянно са комплицирани и объркващи. По тази причина обобщаваме идващите 12 " златни правила ", с които ви подсигуряваме дългогодишно фамилно благополучие.
1. Обноски
Не приемайте обичания за даденост! Това, че сте семейство не ви пречи да имате положителни обноски един към различен. Думи като " апелирам ", " благодаря ", " заповядай ", " добре пристигнал " и други ще накарат сътрудникът ви да се почувства почитан и важен.
2. Разнообразявайте
Недоволството в една връзка не е задънена улица. Постоянно опитвайте нещо ново. Оставете децата при баба и дядо. Припомнете си блаженото възприятие да пътувате сами до непозната дестинация. Отидете на спектакъл или кино. Подарете си сантиментален уикенд... Възможностите са доста.
3. Създайте си общо занимание
Започнете спорт или някакво друго занятие, което и двамата обичате. Дали ще бъде къмпингуване, колоездене, или плуване – дайте му преимущество пред всички останали ежедневни задания. Така ще се сближите още повече.
4. Спорете почтено
Когато сте в разгара на спор, само че нямате какво да кажете, по-добре замълчете. Не претопляйте остарели манджи! Оставете топката в полето на другия. Не започвайте диалог, когато сте ядосани.
5. Танто за танто
Никой не обича изискванията, само че във връзките се постанова да се вършат взаимни отстъпки. Ако вашият сътрудник желае да го придружите на футболен мач, съгласявайки се поставете вашите условия – да вземем за пример да пристигна с вас на кино или спектакъл.
6. Две глави мислят по-добре от една
Бъдете тандем във всичко. Да сте във връзка значи да споделяте и хубавите и неприятните моменти дружно. Не бива да гледате на проблемите самостоятелно. Работете за отстраняването им дружно.
7. Лично пространство
Поддържайте персонални другарства отвън вашата връзка. От време на време излизайте вечер без половинката си. Не единствено с цел да предизвикате ревнивост у него или да го накарате да усети неналичието ви, а с цел да имате персонално пространство, посредством което да запазите частичка от живота си преди него.
8. Общувайте на съществени тематики
Говорете на съществени тематики - пари, вяра, религия, политика. Може да не ви се стори най-забавното нещо, само че за вас ще бъде доста скъпо и значимо. По този метод ще разберете още нещо за индивида до вас.
9. Смехът е най-хубавото лекарство
Научете се да бъдете необятно скроени и да се смеете на глупавите си действия. Ако се случи тъй че той изцапа ваша доста скъпа дреха, не го съдете до живот! Това е просто дреха, а не края на света! Да се посмеете на неговата непохватност ще бъде доста по-добре в сравнение с да го гледате изкривено дълго време.
10. Не се сърдете, когато паметта го лъже
Да, той може да не си спомня името на най-хубавата ви другарка от учебно заведение, само че това не значи, че не му пука за вас. Не се палете от всяко забравено име или дата. В такива моменти не забравяйте за какво се обичате и кое в действителност е значимо, а дребните неща оставете настрани.
11. Създайте си ритуали
Създайте някакъв обред, който да вършиме даже и когато сте доста изморени. Макар да сте изкушени от това да го пропуснете, тъй като ви мързи може да е нещо, което да не изисква доста старания - целувка за лека нощ или излежаване до късно в леглото един път в месеца. Идеи доста, стига да имате предпочитание да ги реализирате.
12. Потърсете помощ
Ако усещате, че сте в задънена улица и не можете сами да излезете от нея – потърсете помощ. Няма нищо срамно в това. Това ще помогне да разрешите казуса и ще заздрави връзката ви.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР