Чували ли сте тази мисъл, че големите промени стават с

...
Чували ли сте тази мисъл, че големите промени стават с
Коментари Харесай

Ритуал за сияйна красота – нещата, които не знаехте, но сега ще научите

Чували ли сте тази мисъл, че огромните промени стават с дребни стъпки? Отнася се в цялостна мощ за грижата, която поставяме за лицето си.

Всъщност, когато приказваме за лицето, желаеме не смяна, а в противен случай – да си остане такова, каквото е – със сияйна и еластична кожа, без бръчки, без посивяване, без белезите на времето и замърсяванията на огромния град.

И с цел да се радвате на такива хубави резулати, нямате потребност от съществени, огромни промени на режима си, а в противен случай – от дребните и нежни ежедневни стъпчици на грижа с верните артикули, които ще поддържат кожата ви в оптимално положение.

Красота по часовник

Нека първо напомним през какви стадии минава кожата ни денем и нощта. След ставане заран сме към момента подпухнали от съня, кожата е леко суха, може и да е набраздена от някоя дипла на възглавницата. Имаме потребност от ободряване и отбрана от нападателните въздействия на деня.

През целия ден кожата ни е тази, която улавя слънчевите лъчи, праха, набраздява се от напрежение или се разтяга в усмивка. Често допираме лицето с ръка незабелязано до момента в който мислим, до момента в който приказваме, до момента в който мечтаем...

Вечерта върху лицето ни може елементарно да се прочете целия ден – по сивкавия загар, по задълбочените бръчки (случва се даже на най-младите момичета), по желанието да влезете под душа и да премахнете цялата отмалялост от деня.

А през нощта, когато блажено спите, кожата и всичките ѝ пластове интензивно се регенерират. Ако сте положили вечерта верните грижи, в случай че сте построили с внимание и обич своя всекидневен обред за хубост, нощта може да се трансформира в най-важните за хубостта ви 8 часа.

 а iStock/Getty Images

Красотата като обред

Толкова постоянно повтаряме това фразеология, че сякаш ни се желае да се върнем още веднъж към неговото значение. Защо ни е нужен обред, който да съблюдаваме всеки ден? За да се радваме на резултатите, които желаеме да забележим на лицето си.

Само посредством неизменност и хубава козметика можем да поддържаме кожата си еластична, сияйна и с юношески тип. Клетките непрестанно се развиват, обновяват и отмират. Ние също би трябвало непрестанно да се грижим да даваме на кожата си нужните субстанции за нейната хубост.

Смята се, че един табиет се усвоява за 21 дни. Дайте си това време, посветете се единствено за 21 дни на кожата си и вижте по какъв начин тя обилно ще ви се отблагодари.

Красотата като пътешестване във времето

Важно е с кого ще пътувате през тези 21 дни (и повече, тъй като сме уверени, че резултатите ще ви харесат). Когато приказваме за лице и кожа, имаме потребност от приближен сътрудник и пионер в региона на козметиката като Estèe Lauder.

С какво продуктите на Estee се разграничават от останалите козметични марки? С това, че постоянно и справедливо пред името на продукта стои думата „ пръв “.

Да вземем за образец луксозния нощен серум. Това е първият въобще нощен серум. Estèe Lauder са първите, които разкриват потребността от подобен възстановяващ, дълбокопроникващ и настоящ през нощта артикул.

 а ESTÉE LAUDER

Неговите съставки са съвършено подбрани, с цел да възвърнат влагата, еластичността и сияйния тип на кожата още на идната заран.

Този нощен серум е и първият въобще, в който се влага хиалуронова киселина – онази присъща за кожата съставна част, която задържа в себе си 1 000 пъти повече влага от размера си. Сега хиалуронът е прочут – всички знаем по какъв начин да го произнесем вярно и какъв брой добре се отразява на кожата. Но първите, които откриват полезността за кожата му са Estèe Lauder.

За да се възползвате от всички благотворни възстановяващи дейности на нощния серум, може да следвате няколкото лесни стъпки в този обред за хубост:

 а iStock/Getty Images

Сутрин:

Кожата се почиства с желан от вас артикул (мицеларна вода, пяна или друго), с цел да се приготви за нанасяне на серум и крем. Защо и двете ли? За да може серумът да работи в дълбочина, а кремът да подхранва и защищава денем (припомнете си от нагоре през какво минава кожата ви през деня).

Само няколко капки от серума са задоволителни за цялото лице. След него нанесете вашия крем за лице. Ако се притеснявате от несиметричен загар и тъмни петна, пробвайте новия – ултраподхранващ крем за лице с комплекс от beautyberry, витамин С и дестилат от моринга. Той усъвършенства типа на тъмните петна, покачва производството на колаген и възвръща еластичността на кожата.

 а ESTÉE LAUDER

Не забравяйте да нанесете и слънцезащита – правете го всеки ден без значение от сезона и времето на открито. UV лъчите са главен провинен за преждевременното стареене на кожата и доближават до нея даже когато е облачно и вали.

Вече сте подготвени да посрещнете всички провокации на деня спокойни и предпазени.

 а iStock/Getty Images

Вечер:

Премахнете усърдно грима и измийте лицето си с бухнал измиващ гел. Когато разкриете чиста кожа, нанесете няколко капки от серума и направете лек масаж на лицето без да опъвате кожата, а след него нанесете нощен крем. Опитайте се да мислите единствено за позитивни неща, до момента в който го вършиме.

Вече сте безусловно подготвени за разкрасяващ и възстановяващ сън. Докато вие си почивате, дейните съставки ще оказват помощ на кожата ви да се регенерира, хидратира и да я видите още веднъж сияйна и блестяща на идната заран.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР