Чуждестранните компании не получават парите си, държавите кредиторки биват призовавани

...
Чуждестранните компании не получават парите си, държавите кредиторки биват призовавани
Коментари Харесай

Под натиска на US санкциите Куба трудно покрива дълговете си

Чуждестранните компании не получават парите си, страните кредиторки биват призовавани да демонстрират самообладание. Под тежестта на американските наказания Куба изпитва усложнения да покрива отговорностите си, което поражда съществени терзания измежду сътрудниците й.

След като контракти преструктурирането на дълга си с 14 страни от Парижкия клуб на кредиторите през 2015-а, предходната година Куба не съумя да се разплати в точния момент с шест от тях - Австрия, Белгия, Англия, Франция, Япония и Испания.
Карибската страна трябваше да им заплати 32 до 33 милиона $ от общо 82 милиона $ отговорности за 2019 година, сподели дипломатически източник. Заради неплащането страната се изправя пред рента от 9 %.

Кубинският вицепремиер Рикардо Кабрисас се пробва да внесе утешение по този сложен проблем. В писмо да президентката на Парижкия клуб Одил Рено-Басо, с което разполага Агенция Франс Прес, той дава обещание, че Куба ще покрие просрочените отговорности до края на май.
Трябва да предложат прецизен график, сподели един дипломат, изразявайки общото неспокойствие и признавайки, че кубинското държавно управление претърпява тежък интервал и не разполага с ликвидност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР