Чуждестранните инвестиции и износът на стоки и услуги са двата

...
Чуждестранните инвестиции и износът на стоки и услуги са двата
Коментари Харесай

Кирил Петков: Чуждестранните инвестиции и износът ще изведат икономиката от кризата

Чуждестранните вложения и износът на артикули и услуги са двата механизма, които могат да изведат стопанската система от рецесията . Това заяви министър Кирил Петков след видеоконферентна среща с комерсиалните представители на България зад граница, в която взе участие и министърът на туризма Стела Балтова. 

Министър Петков акцентира, че българската стопанска система дълготрайно се базира на компании, които имат експортен капацитет , и уточни, че от 400 000 дейни компании 14% имат експортен капитал и дружно с задграничните вложения са единствените дълготрайно здравословни разновидности за навлизането на непознат капитал в страната. 

По време на срещата стана ясно, че ще бъде направено самобитно съревнование сред комерсиалните представители в българските посолства за привличането на вложения и подпомагането на експорта . След това аташетата ще бъдат класирани според от постигнатите резултати. 

По време на диалозите е разисквана и поддръжката на туристическия бранш от службите за търговско-икономически връзки и работата им за подпомагането на туризма и привличането на туристи в страната. 

Министър Петков подчертава върху значимостта на комерсиалните представителства в този развой и за представянето на България като първокласна туристическа дестинация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР