Чуждестранните инвеститори очакват развитие на гръцкия пазар на недвижими имоти,

...
Чуждестранните инвеститори очакват развитие на гръцкия пазар на недвижими имоти,
Коментари Харесай

Имотите са убежище за инвеститорите, дори и във военно време

Чуждестранните вложители чакат развиване на гръцкия пазар на недвижими парцели, като не са изгубили интерес към него. Събитията в геополитическата сфера явно ще повлияят на обстановката, само че към момента не се знае какво ще бъде това влияние.

Според ръководителя на Bain Capital Credit, Йоргос Елекидис, пандемията не е попречила на растежа на гръцкия заможен пазар. „ Сега въпросът е по какъв начин тази геополитическа рецесия ще се отрази на недвижимите парцели, които са най-големият проблем сега ", сподели той.

Йоргос Кормас, основен изпълнителен шеф на Piraeus Real Estate, от своя страна означи, че „ инфлацията води до увеличение на разноските за строителство, само че недвижимите парцели също са леговище за вложителите, даже и във военно време “. Потребителското търсене ще намалее, защото разполагаемият приход на хората понижава. Украинската рецесия ще докара до известно понижаване на цените, а в някои случаи ще предотврати образуването на „ балон “.

„ Изправени сме пред изчакване от страна на вложителите заради специфична военна интервенция, само че ползата към покупката остава жив. Мисля, че откакто бъде реализирано помирение, всичко ще се промени “, сподели Йоргос Манкавинатос, основен изпълнителен шеф на Q Real Estate Services. Гръцките парцели не престават да носят обилни облаги на задграничните вложители и през идващите няколко години предлагането на локалния пазар ще се усили доста.

Банките ще играят основна роля в бъдещето на пазара на недвижими парцели. През 2021 година издадените нови жилищни заеми възлизат на 900 млн. EUR, спрямо 3 милиарда EUR през 2008 година, когато пазарът доближи своя пик.

„ Определено сме на път на напредък, който не е бил обиден от ковид и не имаме вяра, че ще бъде обиден от енергийната рецесия “, сподели Янис Ганос, шеф по ръководство на парцели и вложения в Alpha Bank. Той показва, че банките към този момент са задоволително постоянни, с цел да отпускат нови заеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР