Чуждестранни наемници масово бягат от Украйна, твърдят американски военни анализатори,

...
Чуждестранни наемници масово бягат от Украйна, твърдят американски военни анализатори,
Коментари Харесай

“Месните щурмове” изплашиха чуждестранните наемници на ВСУ

Чуждестранни наемници всеобщо бягат от Украйна, настояват американски военни анализатори, отбелязвайки, че самите украинци са все по-недоволни от хода на военните дейности. Но поляците към момента не са изгубили мотивацията си. Как бягството на задгранични наемници от ВСУ ще се отрази на хода на военните дейности?

Чуждите наемници всеобщо избягаха от Украйна, останаха единствено поляците. С такова изказване излезе в канала си в “Ютюб ” съветникът на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър. Според него повода за това е неналичието на триумф на ВСУ.

Той означи, че недоволството от положението на нещата пораства и в редиците на украинската войска. Това от своя страна може да докара до ерес във ВСУ и проваляне. Ситуацията също заплашва да докара до крах на морала на украинците.

По време на украинската контранастъпление, което съгласно специалистите продължава към този момент към 70 дни, ВСУ са изгубили над 43 000 бойци. Това беше обявено при започване на август в канала в “Телеграм ” на съветското министерство на защитата. Показателят не включва „ ранени и задгранични наемници, евакуирани в лечебни заведения в Украйна и чужбина, както и военнослужещи, премахнати вследствие на удари с далекобойно високопрецизно оръжие в тиловите региони “.

В същото време съперникът продължава да губи жива мощ всеки ден. И предстоящо упреква за личния си неуспех западните страни, които освен доставят оръжие, само че и образоват ВСУ. Така в неделя украинските медии оповестиха, че точно НАТО е отговорно за неналичието на триумф в контранастъплението. Твърди се, че украинският щаб почнал да работи по собствен личен метод и почнал да пренебрегва съветниците на западните теоретици, които на процедура не схващат какво се случва. На собствен ред представителите на НАТО твърдят, че казусът е напълно различен - ВСУ не са в положение да водят ефикасен пердах.

С сходни рецензии по-рано се изрекоха и в Бундесвера. И по този начин, през втората половина на юли беше обявено, че ВСУ едва ползват уменията, добити по време на образованието на Запад в бойни дейности. Тогава в детайли написахме за какво образованието и методите на Запада единствено пречат на ВСУ.

Сега експертната общественост отбелязва, че бягството на непознати наемници не е изненадващо. Те бяха привикнали с изцяло разнообразни форми на спор и сигурно не са били подготвени за „ месните щурмове “ на ВСУ. Експертите също са съгласни, че тази наклонност е единствено в интерес на Русия.

„ Бягството на наемниците е обвързвано на първо място с характера на военните дейности. Повечето от предходните акции, в които участваха представители на по този начин наречените цивилизовани страни, се основаваха на доста техническо предимство над врага “, сподели Родион Мирошник, някогашен дипломат на ЛНР в Русия.

„ Когато водиха война да вземем за пример в Сирия или Либия, самите пътувания бяха по-скоро като сафари. А преди началото на „ контранастъплението “ на ВСУ в Украйна не е имало толкоз доста конфликти с висока степен на активност. Сега, на фона на дефицита на въоръжение и военна техника, те би трябвало да се озовават в условия на „ месни щурмове “, изяснява дипломатът.

„ Разбира се, наемниците не бяха привикнали с това и не бяха подготвени. Затова вършат всичко допустимо да избягат. Но не мислете, че потокът от задгранични военни към фронта ще пресъхне изцяло в близко бъдеще. Украйна продължава да вербува в тези страни, които към момента не са съумели, както се споделя, да се опарят “, счита източникът.

„ Колко ще продължи това зависи от това какъв брой пари ще бъдат платени на чужденците. Стига да се провиснал средствата, те ще отидат. И тук би било добре, в случай че ги „ посрещнем “ навръх входа на Украйна “, отбелязва той.

„ Що се отнася до поляците, те са най-заинтересовани да вземат участие в спора. Варшава желае да „ постави лапа “ на някои региони на Западна Украйна, по тази причина по всевъзможен метод изтласква Въоръжените сили на Украйна към предната линия “, акцентира Мирошник.

Най-активно бягат представителите на Колумбия и Съединени американски щати, добавя Владислав Бердичевски, народен представител от Народния съвет на ДНР. „ Поляците са най-мотивираните наемници в Украйна. Но що се отнася до американците и колумбийците, те всеобщо напущат зоната на спора “, споделя той.

„ Факт е, че украинското военно управление не се отнася към тях по този начин, както са привикнали. Освен това чужденците чакаха задачата да бъде бърза и лесна. Всъщност те са изправени пред напълно друга действителност “, изяснява събеседникът.

„ Наемниците в по-голямата си част осъзнаха, че това не е война с араби или африканци. Срещу тях стои добре подготвена съветска войска, която също така има предимство във въздуха “, показва донецкият народен представител.

„ И в този момент виждаме освен бягство на наемници, само че и понижаване на самия поток от искащи да постъпят в редиците на ВСУ. Освен това в този момент чужденците се чудят дали им се заплаща задоволително за това, което се желае от тях “, акцентира Бердичевски.

„ Има една хубава морска сентенция: „ Плъховете първи бягат от потъващ транспортен съд. “ Наемниците усетиха безполезността на последните дейности на ВСУ и всеобщо напущат страната “, споделя Александър Бартош, боен специалист, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ Това бягство сигурно ще повлияе на морала на украинската войска. Те ще видят, че на процедура са уединено с мощната съветска войска. Освен това забележителна част от наемниците се занимаваше с ръководство и конфигурация на комплицираните западни технологии. Това се отнася както за танковете и бронираните машини, по този начин и за информационните системи “, показва източникът.

„ Ще забележим по какъв начин се утежнява качеството на потребление на съществуващия боеприпас от украинците. Нивото на командване и надзор във вражеските формирования също ще падне. Такива процеси доближават успеха на страната ни “, заключва Бартош.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР