Чуждестранни компании, работещи по проекта за изграждането на газопровода Северен

...
Чуждестранни компании, работещи по проекта за изграждането на газопровода Северен
Коментари Харесай

САЩ се готви да засили натиска срещу Русия, критики към Юнкер по темата

Чуждестранни компании, работещи по плана за построяването на газопровода " Северен поток 2 ", може да попаднат под американските наказания в границите на закона CAATSA (За противопоставяне на съперниците на Америка посредством санкции). Това разгласи на постоянен брифинг ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науер, съобщи БГНЕС.
" Компаниите свързани с построяването на магистралните тръбопроводи сред Русия и други страни, може да бъдат подложени на наказания в сходство със CAATSA ", сподели тя, отговаряйки на въпрос дали планът " Северен поток 2 " може да бъде подложен на ограничавания от страна на Вашингтон.
Припомняме, че CAATSA действително беше признат още в края на лятото на предходната година. Съгласно плануваното в него се редуцира оптималния период на пазарно финансиране на съветските банки, които се намират в черния лист на Съединени американски щати още от времето на Обама, на 14 дни, а на глобените компании от нефтогазовия бранш - на 30 дни. Документът също по този начин планува, че президентът на Съединени американски щати ще може да постанова наказания на лица, които имат желание да вложат в строителството на съветски експортни тръбопроводи повече от пет милиона $ за година или един милион $ едновременно. Под удар попадат също по този начин лицата, които дават на плана услуги, технологии или оказват осведомителна поддръжка.
Беше категорично изяснено обаче, че американски планове за изследване и рандеман на нефт и природен газ отвън американска територия ще бъдат засягани единствено и само в случай че в тях има съветско присъединяване от над 33% и не приказваме за съветска компания в черния лист на Съединени американски щати.
Науер предложи и да се обърне внимание на това какво ще се случи сред Съединени американски щати и Русия в подтекста на налагане на наказания през идващите седмици или месеци. " Санкциите са инструмент в набора от средства за влияние на Съединени американски щати и това е нещо, което ние без подозрение използваме. Ние не разгласяваме наказания, само че следете какво ще се случва в подтекста на връзките Съединени американски щати - Русия през идващите седмици и месеци ", бяха точните думи на Науер.
Реакции против Юнкер поради Русия
Междувременно във Англия има куп остри реакции против ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер - поради формалното писмо, с което Юнкер поздрави Владимир Путин за спечелването на четвърти мандат като президент на Руската федерация.
В писмото Юнкер написа до Путин, че " постоянно съм твърдял, че позитивните връзки сред Европейски Съюз и Русия са ключът към сигурността на нашия континент. Целта ни би трябвало да е възстановим съдействието за паневропейска сигурност. Надявам се, че ще употребявате четвъртия си мандат за гонене на тази цел ".
Ашли Фокс, водач на консервативната група на английските евродепутати, съобщи, че " възмутителната " хвалба от страна на Юнкер и предлагането към Путин за паневропейска сигурност са израз на помиряване.
Други водачи на Европейски Съюз се дистанцираха от позицията му, а Ги Верхофстад, договарящият за Brexit в Европейския парламент, съобщи, че в този момент не е " време за поздравления ". Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет и някогашен полски министър председател, сподели персонално, че няма да изпрати приветствено писмо до Путин, разяснява The Times, представен от Агенция " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР