Чудодейна сила притежават окови в манастира Св. св. Козма и

...
Чудодейна сила притежават окови в манастира Св. св. Козма и
Коментари Харесай

Окови с чудодейна сила гонят бесове в наш манастир

Чудодейна мощ имат окови в манастира „ Св. св. Козма и Дамян “, който се намира край Куклен. Ако имате някакъв здравословен проблем, сложете веригите до болното място и ще почувствате по-добре. Това настояват поклонници, които се стичат от цялата страна, написа debati.bg.

Според историята на обителта в по-стари времена стоманените вериги са били 12 на брой. С тях са били приковавани към пода в манастирската черква душевно заболели. Така те са престоявали една нощ, а на идната заран монасите са ги отвеждали до близкото аязмо.Там ги поливали с ледената му вода, с цел да им „ излязат бесовете “. Терапията е продължавала с дни. Смята се, че водата е лековита.

В манастира е непокътнат ктиторски надпис, който гласи „ Тя почиства нечистотиите на всички заболявания. 1 октомври 1795 година, свещеник на „ Св. Безсребреници “. Това е едно от имената на манастира. Познат е и като „ Св. Врач “ и „ Свети Врачове “. Преданието споделя, че Козма и Дамян са лекували хора, без да вземат никакви пари, откъдето идва и прозвището Безсребници.

В обителта се пази парченце от ръката на свети Козма. Вярващите считат, че мощите лекуват и не пропущат да си вземат памуче, престояло до тях, когато си потеглят. Кукленският манастир посреща стотици всяка година на 1 юли и 1 ноември на храмовия си празник. Тогава в църквата се отслужва тържествена литургия, а по-късно се изнася иконата на св. св. Козма и Дамян. Литийно шествие я отнася до аязмото, където се отслужва водосвет. Вярва се, че на 1 юли и 1 ноември водата от свещения извор има най-голяма целебна мощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР