Чудеса в решето. Tрция обявява вместо Русия за удължаване на

...
Чудеса в решето. Tрция обявява вместо Русия за удължаване на
Коментари Харесай

Отменя ли се посещението на Путин в Турция? Москва повика Ердоган на килима

Чудеса в сито. Tрция афишира вместо Русия за удължение на зърнената договорка и за визитата на Путин. Москва дава отговор: без да се вземат поради ползите на Русия, няма да има договорка, водачите на двете страни не са се договорили за посещаване на Путин в Турция, само че са се съгласили да провеждат среща, не е ясно по кое време и къде.

Настъпи внимателен миг: би трябвало да се „ разделим “ с Турция, откогато Ердоган мина в послушание на Запада, само че без да ставаме откровени врагове, с цел да запазим колкото е допустимо повече това, от което се нуждаем от Анкара, и да й връзваме ръцете там, където го изискват ползите на Москва. Турците имат потребност от същото от страна на руснаците. С това се изясняват всички парадокси на протичащото се. Все отново има излаз.

В живота и интернационалната политика от време на време поражда обстановка на тематика: „ Ние знаем, че те знаят, че ние знаем “. Точно това се случва в този момент в руско-турските връзки.

Уви, изцяло суверенна Турция не се получи. Нямаше задоволително запаси и предпочитание на популацията, половината от което, най-вече градски поданици, са срещу и се усещат много удобно със Запада. Освен това Съединени американски щати и Ко удряха ли удряха по стандарта на живот на турците поради упоритостта на Анкара и най-после съумяха.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, откакто едвам оцеля на последните избори след огромната естествена злополука, е заставен да промени курса, като образува прозападно държавно управление. Той се съгласи с разширението на НАТО, макар обидното държание на Швеция, още веднъж стартира да се тълпи пред вратите на Европейския съюз.

Особености на момента

Това значи, че връзките сред Турция и Русия, макар „ другарството “ на „ султана “ с Владимир Путин, също ще се трансформират. Зад кулисите Москва и Анкара към този момент започнаха да си разменят мъчителни удари, само че към този момент не е ясно какво се случва обществено.

Работата е там, че турците още не са напипали вярната линия на държание в новите условия, действайки безочливо и безсрамно, с вярата, че Русия ще се помири, няма да стачкува и новият modus vivendi ще дава отговор на ползите на Анкара в оптималната степен, А и не е мъчно да се видят очевидно стърчащите откъм гърба уши на Запада.

Как Ердоган се опита да " наведе " Путин

Ярък образец за това беше „ удължаването “ от Ердоган в средата на юли (с което Путин сякаш се е съгласил) за „ две години “ или „ най-малко за три месеца “ на договорката за зърно. На което представителят на Кремъл Дмитрий Песков трябваше да реагира:

Не сме правили никакви изказвания в тази тенденция.

Най-пресният образец, десетият от началото на годината, само че първият от повече от пет седмици, е телефонният диалог сред Ердоган и Путин. В резултат на това турската страна бързо разгласи, че президентът на Русия ще посети Турция. Тази съмнителна вест съответства с появяването на фрагменти на турска бронирана техника, изгорена от съветските бойци в Украйна и машинациите на Анкара да пробие съветската обсада на украинските пристанища на Черно море.

Точно преди развалянето на договорката, за което Москва сигурно бе предизвестила Анкара, турците изпратиха корабите си в Украйна, евентуално с цел да може Киев да ги употребява като прикритие и заложници - с вярата да предотвратят съветските удари. Така да се каже, Москва толкоз цени връзките си с Анкара, че при тези условия няма да посмее да го направи.

Още на 29 юли в изявление за кореспонденти Путин означи, че не изключва визитата си в Турция, само че е вероятен и разновидността Ердоган да пристигна в Русия. Датите на визитата не бяха посочени нито тогава, нито в този момент.

Е, и по какъв начин е?

Що се отнася до това дали Путин ще отиде в страна, която въоръжава прилежаща терористична страна, построява флот за нея и й оказва помощ с цел да завоюва милиарди долари от договорката със зърно, които се изразходват за война с Русия, разясни на 2 август Песков.

По думите на прессекретаря на президента среща към момента няма да има. Страните " се договориха да решат в близко бъдеще тъкмо, първо, за мястото, където ще се случи това, и второ, за времето, всичко ще бъде направено по дипломатическите канали ".

Пресслужбата на Кремъл също заяви за " подготовката за възможна среща на двамата водачи ". И в тази ситуация нито датата, нито мястото са посочени. В същото време Путин и Ердоган приказваха за " продължение на контактите на разнообразни равнища ".

Не единствено сопа, само че и морков

Пикантност на телефонния диалог се придава от известията, че този път Ердоган не се е свързал незабавно с Путин. Защо? Защото последният стартира да образова турския президент, обяснявайки, че договорката за зърното е допустима единствено в случай че се вземат поради ползите на Русия, което не беше по този начин на процедура преди. И всички, като се изключи Москва, бяха доста удовлетворени от това.

По думите на пресслужбата на Кремъл, Ердоган, чието надменност Путин понамали, " изрази признателност на управлението и народа на Русия за помощта им при гасенето на горските пожари ". На Турция бяха предоставени два самолета-амфибия Бе-200 ЧС, с които мечтае да се снабди Гърция, потърпевша много мощно през последните години.

" Султанът " също се възхитил, както се оповестява от кабинета на турския президент, че през 2023 година може да бъде подложен нов връх за броя на туристите, идващи в Турция от Русия. Миналата година там са почивали 5,2 милиона съветски туристи. Туризмът е една от основните промишлености в турската стопанска система. През 2018 година 6 милиона съветски жители са посетили страната. Този връх към момента стои непостижим.

При разискването на дневния ред на руско-турското партньорство водачите се концентрираха върху вероятностите за по-нататъшно развиване на търговско-икономическите връзки, реализацията на стратегическите взаимни планове в енергийния бранш, както и съдействието в туристическата промишленост,

- се споделя в изказване на пресслужбата на Кремъл след телефонен диалог сред Путин и Ердоган.

Какво от това?

Както можете да видите, Москва оказва помощ на Анкара в развиването на парадигмата на връзките в новите условия. Сега няма да има задатъци: в случай че желаете да получавате облаги, значи и Русия би трябвало да ги получи.

Ще работи ли това? Трябва да работи. Анкара няма да може коренно да промени връзките си с Русия, като води намерено враждебна към Москва политика, с цел да угоди на Запада, без да нанесе неприемливи вреди на Турция и без да подкопае позицията на Ердоган като президент.

Русия и Турция имат доста способи да си навредят доста взаимно - както във външната политика, по този начин и във вътрешен проект. И в случай че някой стартира не както би трябвало, ще получи сигурно отговор. Бумерангът ще се върне. Болката е обезпечена.

Засега Москва е много удовлетворена от статуквото и ролята на Турция като необятен прозорец към външния свят, с цел да се заобикалят всевъзможни западни наказания. Русия няма да инициира тази смяна. Западът ще накара Турция да направи това и някъде въпреки всичко ще би трябвало да се срещнат на половината път, плащайки цената за основаните връзки с Русия. И някъде, сигурен съм, че турците ще съумеят да минат с реплика.

В края на краищата Анкара, както и Москва, като цяло не е заинтригувана от спиране и ние сме изцяло способни да поддържаме повече или по-малко прилични връзки въз основата на непрекъснато прилагания принцип на взаимна полза. Същите западняци ще почитат повече Ердоган, а също и турците, в случай че всички успеем.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР