Чрез Телеграм анонимни сирийски бежанци в Турция призовават за създаването

...
Чрез Телеграм анонимни сирийски бежанци в Турция призовават за създаването
Коментари Харесай

70 000 сирийци тръгват от Турция към Европа

Чрез Телеграм анонимни сирийски бежанци в Турция приканват за основаването на група, която да доближи до Европейския съюз. Самият канал на обществената мрежа е основан преди шест дни и към този момент има над 70 000 почитатели. Това уточни пред Lupa.bg арабистът проф. Владимир Чуков.



„ Вдъхновителите на самодейността приканват хората да носят спални чували, палатки, избавителни жилетки, вода, консерви и комплекти за първа помощ. Пред Агенция Франс Прес един от уредниците, 46-годишен емигрант, поискал анонимност декларира: „ Ще обявим похода, когато пристигна време да тръгнем. “ В същото време той прибавя: „ Походът ще е разграничен на групи по 50 души, които ще бъдат ръководени от един лидер. Ние сме в Турция от 10 години. Ние сме предпазени, само че западните страни би трябвало да споделят тежестта. “ В обществените медии, употребени от сирийските бежанци в Турция, се приказва за „ похода на светлината “ или „ похода на вярата “, уточни специалистът.

Преди дни уеб сайтът на турския ефирен канал TGRT оповести, че към този момент над 25 000 сирийски бежанци са напуснали Турция по посока Европа през последния месец.  В Турция публично живеят над 3,7 милиона сирийски бежанци. Много от тях се притесняват, че ще бъдат върнати назад в страната си, изключително след неотдавнашната смяна в позицията на Турция във връзка с Дамаск. Турският президент Реджеп  Ердоган съобщи, че се готви да върне един милион сирийски бежанци на непринуден принцип.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР