Чрез разговори и диалог да търсим мир, а не война.

...
Чрез разговори и диалог да търсим мир, а не война.
Коментари Харесай

Нинова след КСНС: Цветанов лъже, Радев не е искал излизане от ЕС

„ Чрез диалози и разговор да търсим мир, а не война ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.
С политически и дипломатически средства да се смъкна напрежението и да се затворят споровете. Тя изясни, че е изработен разбор на отбранителните ни качества, като е регистрирано, че от предишното съвещание до момента не са изпълнени всички решения и има още доста да се прави. „ Все още в системата има към 20% непопълнен състав. Тръгват си хората от системата поради ниски заплати, поради неприятните обществените условия. Трябва да се погрижим за хората”, безапелационна бе тя.

„ В процеса на рационализация на българската войска да бъдат включени интензивно българската отбранителна промишленост и българският бизнес”, сподели Нинова. Според нея това ще обезпечи развиване на стопанската система и работни места. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия е срещу увеличението внезапно на разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт, тъй като в България има и доста други недофинансирани системи като обществена, просветителна, здравна и редица други”, изясни водачът на опозицията.

По думите й Цветанов лъже, че президентът е предложил излизане от Европейски Съюз и НАТО. “Като го чувам, имам възприятието, че не сме били на един и същи КСНС”, сподели още Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР