Чрез приетия днес от правителството Правилник за прилагане на Закона

...
Чрез приетия днес от правителството Правилник за прилагане на Закона
Коментари Харесай

Правилник регламентира процедурата за защитени свидетели

Чрез признатия през днешния ден от държавното управление Правилник за използване на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, се регламентира организирането и осъществяването на ограниченията за специфичната отбрана на застрашени лица по смисъла на Закона (ЗЗЛЗВНП), оповестиха от държавната пресслужба.

С влезлите в действие на 29 май промени в ЗЗЛЗВНП се вкара ефикасен механизъм за включване и престояване на застрашени лица в Програмата за отбрана. Въведе се понятието "специална отбрана ", която включва предварителна отбрана и Програма за отбрана на застрашени лица, трансформираха се типовете ограничения и метода, по който ще бъдат прилагани.

Приетият през днешния ден устав детайлизира дейностите на способените държавни органи в сходство с функционалностите им, избрани в ЗЗЛЗВНП, както и процедурата за даване на предварителна отбрана и за включване в Програмата за отбрана съгласно процедурата, уредена в закона. Предвиждат се изискванията, редът и методът за осъществяване на ограниченията за специфична отбрана да се дефинират с правила, одобрени от основния прокурор. Поставен е акцент върху задължението на Бюрото по отбрана в сходство с член 176, алинея 2 от ЗЗЛЗВНП от време на време да изготвя стимулирано мнение до основния прокурор, след взимане на мнение от органа, изготвил предлагането, по отношение на нуждата от продължение на ограниченията по Програмата за отбрана за всяко предпазено лице или за тяхното изменение или преустановяване.

Уточняват се предпоставките за осъществяване на мярката релокация в друга страна. В правилника е регламентирано още, че при образуване и осъществяване на специфичната отбрана Бюрото по отбрана ще получава подпомагане от всички органи на държавна власт и локално самоуправление, юридически и физически лица, в това число достъп до нужните данни в техните осведомителни фондове, като редът и методът се планува да бъде избран в указания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР