„Чрез преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет

...
„Чрез преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет
Коментари Харесай

Кметът на Плевен: Централнат власт ни налага кадрова политика - „навършил си годините, махай се!“

„ Чрез преходните и заключителните разпореждания на Закона за държавния бюджет централната власт принуждава общинските администрации от 1 януари 2019 година да освободят всички държавни чиновници в тях, навършили пенсионна възраст . Така се протяга ръка на един запас, който не е в обилие при нас. Когато се вършат промени, които засягат фрагментите на общинските администрации, те най-малкото би трябвало да бъдат коментирани с локалните управляващи. “ Това съобщи през днешния ден кметът на Плевен Георг Спартански.
Според него, щом седмата по величина в страната община като Плевен изпитва съществени компликации в намирането на висококвалифицирани фрагменти за администрацията си, проблемите в дребните общини ще са още по-сериозни.
„ Обявяваме състезания, на които не явяват претенденти, макар че в България има над 50 университета. Не може да ни постановат кадрова политика посредством уравниловката „ Навършил си годините, махай се! “ Защо? По този метод вместо да се решат проблеми на общинските администрации, ще им се основат нови проблеми. Има хора, които са на 30-40 години и са мъртво родени. А има и хора, които и на 65 година, и даже на 70 година са извънредно способени, трудоспособни и стимулирани да не престават почтено и отговорно да си правят работата, както са го правили от десетилетия. Нека не вършим по този начин, че около сухото да изгорим и суровото “, прикани плевенският градоначалник.
„ Не отхвърлям правото на страната да подхваща избрани законодателни промени. Но пък има една Европейска харта за локално самоуправление, която споделя, че когато нещо се прави, би трябвало да се прави в навременен разговор с локалните управляващи. Ние като страна сме подписали тази харта и би трябвало да я съблюдаваме “, сподели още Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР