Чрез кампанията Четем - разгръщаме светове“ даваме възможност на родителите

...
Чрез кампанията Четем - разгръщаме светове“ даваме възможност на родителите
Коментари Харесай

Децата в България развиват едва 61% от потенциала си, дори в най-...

„ Чрез акцията „ Четем - разпростирам светове “ даваме опция на родителите да употребяват най-хубавите принадлежности за развъждане на млади читатели – точните книги и основани на науката препоръки. Възрастните играят съществена роля, подпомагайки избора на книги, които освен забавляват, само че и предизвикват дейното развиване на децата, разширявайки техния мироглед. Писането за деца в действителност не е по никакъв начин елементарно занятие, това е отговорност. Но и при книгите, както и при децата, постоянно се вижда, когато в тях е вложена обич, мисъл и почитание към детската персона. “ - разяснява Вал Стоева, създател на фондация „ Детски книги “.

Според последното проучване на показателя на човешкия капитал на Световната банка едно дете, родено в България, може да доближи едвам 61% от своя капацитет, в случай че получи най-хубавите здравни грижи и приключи цялостния цикъл на най-хубавото обучение. В отговор на тези тревожни статистики, самодейността „ Четем - разпростирам светове “ се концентрира върху позитивната смяна. Тя придава на четенето основно значение, защото то е основата на грамотността, на сериозното и креативното мислене, както и развиването на прочувствена просветеност. Тези съществени детайли имат капацитета да трансформират средата и опциите за развиване на всяко дете.

Списъкът с над 500 книги, подбрани деликатно от екипа на фондация „ Детски книги “, имат силата да трансформират настройките на децата към четенето. Тези издания са близки до потребностите и ползите на днешните подрастващи и се отличават с високо качество на текстовете, илюстрациите и полиграфията, което в допълнение подкрепя развиването на читателските им умения.

„ Кампанията „ Четем - разпростирам светове “ съставлява вдъхновяваща опция да се обединим като общество и да влагаме в образованието и културното обогатяване на нашите деца. Чрез взаимното ни партньорство с фондация „ Детски книги “ сътворяваме специфични моменти, които ще оформят бъдещето на новото потомство. “ - показа Ния Арсениева, изпълнителен шеф на книжарници Orange.

Националната акция „ Четем - разпростирам светове “ има за цел да насърчи четенето на книги измежду децата до 13-годишна възраст в отговор на увеличаващата се функционална неначетеност измежду младежите у нас. Освен че въодушевява и стимулира децата да се впуснат в света на книгите, самодейността има и добавена стойност - 10% от продажбата на всяка книга от утвърждения лист с над 500 детски заглавия, се подаряват в поддръжка на дейностите на фондация „ Детски книги “. Целия лист с предложени книги можете да видите тук: https://www.orangecenter.bg/preporachano-ot-fondatsiya-detski-knigi.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР