Чрез гол от дузпа на Преслав Йорданов Пирин сензационно победи

...
Чрез гол от дузпа на Преслав Йорданов Пирин сензационно победи
Коментари Харесай

Сензация в Разград! Орлетата спънаха Лудогорец

Чрез гол от дузпа на Преслав Йорданов Пирин сензационно победи Лудогорец с 1:0 като посетител и сервира непредвиден подарък на ЦСКА в борбата за купата.

Благоевградчани се бранеха безстрашно и съумяха да вземат значими три точки в битката си оставане в елита. Пирин се изравни по точки с Хебър на 14-15-о място. Двата тима имат по 16 точки.
-->
Играчите на Лудогорец преобладаваха през целия мач, насочиха 19 удара, извършиха 9 корнера, само че топката по този начин и не влезе във вратата на Пирин.

Поражението е второ за разградчани в шампионата и отдалечи отбора на четири точки от водача ЦСКА, който през вчерашния ден приключи 1:1 с Локомотив Пловдив.

Лудогорец стартира по-активно на " Хювефарма Арена ", само че мъчно намираше пролуки в добре подредената отбрана на гостите. Дебют за разградчани записа новото попълнение Тодор Неделев, който в 6-а минута изведе Кирил Десподов от дясно, последва центриране, само че Раи Насименто не съумя да нанесе прецизен удар. Десподов изведе Лудогорец с капитанската лента, откакто титулярният капитан Антон Недялков получи травма на загрявката и не се появи в игра.

В 16-а минута още веднъж Десподов проби по десния байрак и центрира, само че Игор Тиаго стреля с глава около левия непряк дирек.

Пирин най-вече се бранеше, само че в 30-а минута изпусна чиста обстановка за гол, откакто Чебрайло Макрецкис бе изведе самичък против вратаря Падт, само че не съумя да го преодолее.

В самия завършек на първата част Даниил Кондраков получи дълъг пас, преодоля Франко Русо и бе фаулиран на линията на наказателното поле. След дълго ревизиране на обстановката с ВАР основният рефер Ивелин Занев отсъди дузпа за Пирин, която опитният Преслав Йорданов невъзмутимо трансформира в гол и Пирин се отдръпна с гол задатък на почивката.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа опита да освежи офанзивата на своя отбор и на полувремето размени неубедителните Клод Гонсалвеш и Раи Насименто, включвайки в игра Педро Нареси и Спас Делев. С началото на второто полувреме първенците подвигнаха темпото и обсадиха вратата на гостите от Благоевград.

В 67-а минута Десподов стреля от близко, само че Ковальов избави, а в последвалото безредие никой от разградския тим не съумя да нанесе завършващ удар. Десетина минути по-късно влезлият като запаса Доминик Янков направи пропуск, откакто от чиста позиция стреля над вратата.

До края Лудогорец опита всичко, само че даже даденото от съдията десетминутно продължение не оказа помощ на отбора да стигне най-малко до изравнителен гол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР