Човешкият мозък е забележителен. Умът ни е способен на изключителни

...
Човешкият мозък е забележителен. Умът ни е способен на изключителни
Коментари Харесай

Как да надхитрите собствения си ум и да бъдете щастливи

Човешкият мозък е незабравим. Умът ни е кадърен на изключителни неща. Голяма част от тях и до ден-днешен са обгърнати в тайнственост. Въпреки това учените всеки ден съумяват да повдигат от ден на ден от завесата и да опознават от ден на ден функционалностите на мозъка. Оказва се, че можем да го „ излъжем “ и да го накараме да повярва, че сме щастливи, което пък от своя страна да ни даде същинско чувство за благополучие и задоволеност.

Тези 7 хитрини ще ви оказват помощ да го постигнете:

7. Музиката работа в интерес на имунната ни система.

Отдавна е открито, че музиката понижава равнищата на напрежението и потиска кортизола (хормона на стреса). Най-изненадващото обаче е, че музиката може доста повече от това – тя има способността да лекува. Когато слушаме обичаната си музика, се получават химични реакции в мозъка ни, при които равнищата на напрежението се намаляват, а организмът ни създава повече антитела, с които да се бори с заболяванията.

6. Усмивката ободрява.

Всеизвестно е, че лицевите ни страсти могат да въздействат на душевните, само че не и противоположното. Ако излезете на разходка, само че поради мощното слънце започнете да се мръщите и да присвивате очи, сигурно настроението ви ще се намали. Пробвайте друго - в случай че не сте в въодушевление, пробвайте да задържите молив със зъби. Ще се получи нещо като изкуствена усмивка, която ще задейства същите мускули, които вземат участие в изобразяването на същинската ни усмивка. Това ще подлъже мозъка и настроението ви незабавно ще се повдигне.

5. Можете да намалите болката благодарение на бинокъл.

Учени от университета в Оксфорд са открили нещо доста любопитно – в случай че да вземем за пример сте наранили ръката или крайници си (или друга част от тялото си, която може да видите през бинокъл) и наблюдавате нараненото място през бинокъла като далекоглед, размерът на раната изгледа по-малък и това подлъгва мозъка, че няма нищо съществено. Мозъкът ви автоматизирано намалява равнището на болката.

4. Жестовете оказват помощ на паметта.

Психолозите от Манчестърския университет настояват, че дейното жестикулиране оказва помощ на мозъка да запомни по-добре информацията. Обикновено жестът се свързва с това, за което приказва сега човек. Тези асоциации са относителни, само че по този начин или другояче работят.

3. Ушите възприемат звуците друго.

Митът за лявото и дясното полукълбо е развенчан от дълго време. Тази доктрина обаче изяснява интерпретираме звуците. Дясното ни ухо е по-добро във възприемането на звуците от речта. Лявото ухо е по-чувствително към звуците от музика и тембър.

2. Склад на паметта.

Това е различен метод да запомните по-добре информацията. Опитайте се да създадете облик за всяко нещо в главата си. Ако вършиме такава асоциация сред облик и наличие, мозъкът ви елементарно ще бъде подмамен да запамети по-лесно огромен размер от информация.

1. Ефект на Ганцфелд

Ефектът на Ганцфелд е техника, употребена в парасихологията за тестване на телепатията и екстрасензорния опит. За да се реализира това, се изисква отнемане или ограничение на сетивата, с цел да се предизвика приемането на информация от други източници, нормално изображения. Затова най-често очите се покриват с половинки от пинг-понг топче и се гледа мрачевина, а на ушите се слагат слушалки с непрекъснат ефирен бял звук. Мозъкът реагира посредством увеличаване на невронния звук в опит да открие изчезналите образни сигнали. Учените настояват, че сходно положение отключва у индивида най-хубавите му умствени качества.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР