Човешката психика има мощен предпазен механизъм, който ни помага да

...
Човешката психика има мощен предпазен механизъм, който ни помага да
Коментари Харесай

Как да преодолеем миналото?

Човешката душeвност има мощен защитен механизъм, който ни оказва помощ да преодолеем неприятните моменти от предишното. Казват, че времето лекува, само че някои хора просто не могат да преодолеят предишното и това им пречи да продължат напред.

Но предишното също по този начин им пречи да живеят добре и да намерят успокоение, тъй като предишното ги тегли обратно и непрекъснато мислят за него. Лошите мисли, неприятните прекарвания и мемоари не престават да тормозят индивида и той не стопира да превърта в главата си още веднъж и още веднъж неприятното, което се е случило.

Но тези мисли имат неприятното свойство да тровят душeвността, а от време на време даже се отразяват на физическото положение на индивида, който е зациклил върху предишното. Колкото повече неприятни мемоари, които се пробвате да потиснете, събирате в подсъзнанието си, толкоз по-отровно е въздействието им върху вас.

Не би трябвало да се чудите за какво не ви върви, за какво се дразните без причина, за какво сте в неприятно въодушевление и не усещате насладата от живота. Отговорът на всичко това може да се крие в самите вас, а точно в това, че сте към момента в предишното.

За да преодолеете предишното си, би трябвало да се изправите против него - това е най-ефикасният метод да се справите с него. Не се опитвайте да заглушите гласа на съвестта си за постъпка, която ви кара да се срамувате от себе си. Разгледайте обстановката деликатно в профил, анализирайте я и се пробвайте да разберете дали това не е грешката, която ще ви помогне да измененията светогледа ви.

 Щастие

Може да ви изтезава от години виновност за нещо, което сте създали. Но след толкоз време може да оцените вярно какво се е случило и да разберете за какво сте постъпили по този метод. Често се случва възприятието на виновност да е зародило поради табута, налагани от родителите в детството.

Просто приемете виновността си и се пробвайте да се измененията, само че в случай че е минало доста време от този момент, има възможност да сте се трансформирали през годините. Ако вие сте афектирани на някого, който ви е засегнал, също недейте да зацикляте върху това. Ако непрекъснато мислите за обидата, която ви е нанесъл някой, даже да е непосредствен човек, това единствено ще ви депресира непрекъснато.

Не можете да върнете предишното, тъй като то към този момент е отминало. Единственото, което можете да извършите, с цел да продължите напред, е да го преодолеете. Ако вие сте създали нещо неприятно или в случай че с вас някой се е отнесъл зле, просто приемете този факт и спрете да обвинявате себе си или някой различен за станалото.

Тайната на щастието е да преодолеете предишното. Не става въпрос за това да го забравите или да се вършиме, че това не се е случвало. Просто приемете, че това към този момент е завършил интервал от живота ви и, базирайки се на предходните си неточности, се пробвайте да се измененията към по-добро, с цел да продължите напред.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР