Човешката интелигентност е постижение на еволюцията. Учени успяха да кръстосат

...
Човешката интелигентност е постижение на еволюцията. Учени успяха да кръстосат
Коментари Харесай

Маймуни с човешка интелигентност

Човешката просветеност е достижение на еволюцията. Учени съумяха да кръстосат човешки гени с маймуни, оповестяват медиите.

Сега учените в Южен Китай оповестяват, че са се пробвали да стеснят еволюционната празнота, създавайки няколко трансгенни маймуни от типа макак с спомагателни копия на човешки ген, за който се допуска, че играе роля в оформянето на човешкия разсъдък.

" Това е първият опит да се разбере еволюцията на човешкото знание благодарение на трансгенен модел на маймуни ", споделя Бинг Су, генетик от Кунминския институт по зоология, който управлява напъните.

Според техните констатации, модифицираните маймуни са се справили по-добре с тест за памет, включващ цветове и блокови фотоси, а мозъкът им също се нуждае от по-дълго време, с цел да се развие - както този на човешките деца. Нямаше разлика в размера на мозъка, означават учените.

Експериментите, разказани на 27 март в пекинското списание National Science Review и за първи път докладвани от китайските медии, остават надалеч от разкриването на тайните на човешкия разум.

Вместо това няколко западни учени, в това число и този, който сътрудничи на напъните, нарекоха опитите безразсъдни и обявиха, че слагат под въпрос етиката.

" Използването на трансгенни маймуни за проучване на човешки гени, свързани с еволюцията на мозъка, е доста опасен път ", споделя Джеймс Сикела, генетик, който организира сравнителни проучвания измежду приматите в Университета на Колорадо. Той е угрижен, че опитът демонстрира неуважение към животните и скоро ще докара до по-екстремни модификации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР