Човешка грешка остави без електричество компании и жилищни сгради, засягайки

...
Човешка грешка остави без електричество компании и жилищни сгради, засягайки
Коментари Харесай

Човешка грешка остави 7 милиона домакинства в Тайван без ток

Човешка неточност остави без електричество компании и жилищни здания, засягайки близо 7 милиона семейства на остров Тайван в непоносимата горещина, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция. По последни данни популацията на Тайван е към 23 милиона.

Сривът засегна милиони жилища, офиси и заводи в 17 града и села, само че имаше лимитирани последствия за бизнеса на водещи международни софтуерни компании като най-големия производител на чипове в света и снабдител на " Епъл ", " Тайван семикъндактър манюфакчъринг " и производителя на електроника " Пегатрон ". Днес електроснабдяването е било напълно възобновено, оповестиха локални медии.

Спирането на тока провокира неразбория - без електричество останаха заведения за хранене и дребни компании, престанаха за работят светофарите и асансьорите.

Причина за спирането била техническа неточност на чиновник в държавната газова компания Си Пи Си, засегнала работата на електроцентралата на " Тайван пауър " в Таоюан. Заради случилото се тайванският министър на стопанската система Ли Шигуан разгласи, че подава оставка, предадоха международните организации. Оставката е била призната от премиера Лин Цюан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР