Човешка грешка е причина за сгрешените резултати в класирането след

...
Човешка грешка е причина за сгрешените резултати в класирането след
Коментари Харесай

Министър Вълчев посочи каква точно е причината за сгрешените резултати в класирането след 7-и клас

Човешка неточност е причина за сбърканите резултати в класирането след 7 клас в София. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев пред публицисти по отношение на грешката при резултатите от първото класиране на учениците след 7 клас в столицата, съобщи организация „ Фокус “.

„ Основната отговорност е на ръководителите на двете комисии по осведомително обезпечаване и регионалната комисия по класирането, както и на контролиращия ръководител- началникът на РУО “, разяснява Вълчев.

По думите му те ще понесат отговорност по закона за държавния чиновник. „ Ако ме питате за уволняване, не мога да предопределям наказванията “, добави министърът.

Той посочи, че дисциплинарният съвет е този, който изслушва и предлага решението. „ Грешката е човешка, не в осведомителната система “, разяснява министър Вълчев. По думите му софтуерната компания може да бъде заменена, само че няма данни за софтуерен проблем.

Министър Вълчев уточни, че системата се употребява в други области. „ Има потребност от рационализиране - това ни споделя отчетът. Лично ще упорствам да има санкции и да бъдат задоволително дисциплиниращи. Разбира се, те би трябвало да бъдат обективни и не несъразмерни “, разяснява министър Вълчев.

Според него би трябвало да се вкарат спомагателни контроли, които в огромна степен да подсигуряват, че изчислен вярно балът на учениците.

Във връзка с грешката във въпроса при националното външно оценяване по български език за 7 клас, министър Вълчев разясни, че към този момент е завършило дисциплинарното произвеждане. „ Експертите по български език и по математика имат дисциплинарни санкции, както и неофициално предизвестие за шефа на дирекция “, сподели още министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР