Човекът, задържан във Флорида днес, е основният заподозрян за изпращането

...
Човекът, задържан във Флорида днес, е основният заподозрян за изпращането
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ

Човекът, арестуван във Флорида през днешния ден, е главният обвинен за изпращането на подозрителни пакети в Съединени американски щати до видни демократи и съперници на президента Доналд Тръмп, сподели представител на управляващите, представен от Ройтерс.


Човекът, арестуван във Флорида през днешния ден, е главният обвинен за изпращането на подозрителните пакети, които досега са получени към този момент от 13 души, сподели представител на управляващите, представен от Ройтерс.

Малко по-късно двама федерални правоохранителни чиновници го идентифицираха като Сизар Сейък, на 56 година Двама очевидци споделиха пред Ройтерс, че са чули мощен тропот, наподобяващ на гърмеж при арестуването на обвинения на паркинга на огромен магазин за авточасти от веригата " Аутозоун " в предградието Плантейшън на Маями, покрай друго предградие - Форт Лодърдейл, малко след 11 ч сутринта. Силен тропот чула и жена, която работела на двора си в съседство с паркинга. Според американски медии обвиненият е разпознат с ДНК доказателства.

Според налични обществени данни Сейък е регистриран републиканец. Според профила му в обществената мрежа „ ЛинктИн “ е бил притежател на издателство, само че компанията му е банкрутирала през 2012 година Той е бил задържан доста пъти през годините за обири, побой, шикалкавене, владеене на опиати и нарушение на разпоредбите за предварително освобождение от арест, в това число и при един случай, по който е бил упрекнат за изпращане на бомбена опасност. При последния случай се е признал за отговорен и е бил наказан на 1 година условно. Живеел в град Авентура във Флорида дружно с майка си, а преди този момент - в Ню Йорк.
 ФБР търси подателя на пакетите бомби, изпратени по пощата до съперници на Тръмп ФБР търси подателя на пакетите бомби, изпратени по пощата до съперници на Тръмп
Към Флорида водят следите на самоделните бомби, изпратени по пощата тази седмица до съперници на Доналд Тръмп и високопоставени представители на демо...

Телевизионни фрагменти от Плантейшън демонстрираха по какъв начин следователи покриват със синьо платно бяла камионетка, нашарена с лепенки с политически лозунги и стикери, в това число и такива с лика на Тръмп и на вицепрезидента Майк Пенс, преди да я откарат натоварена на камион. Според чиновник от правоохранителните органи, представен от Ройтерс, автомобилът принадлежи на Сейък.

Никой досега не е поел отговорност за изпращането на тези пратки бомби броени дни преди междинните избори в Съединени американски щати за Конгрес и за една трета от Сената, които могат да трансформират салдото на силите в страната. Броят на подозрителните пакети, изпратени през последните дни в Съединени американски щати до видни демократи и съперници на Тръмп, доближи през днешния ден 13. Нито едно от взривните устройства не избухна и никой не пострада. Смята се, че са били направени по налични сведения за правенето им в интернет, заяви източник от полицията, представен от Ройтерс. Въпреки това следователите ги третираха като " живи " експлозиви, а не като подправени, предопределени единствено за заплашване. Те и до момента не са споделили дали са били годни да се взривят, макар обикновената им структура.
 Запосдозреният 56-годишен Сизар Сейък Запосдозреният 56-годишен Сизар Сейък © Българска телеграфна агенция
Полицията откри през днешния ден още три подозрителни пакета. Единият бил, адресиран до сенатора демократ Кори Букър от Ню Джърси, вторият - до Джеймс Клапър - някогашен шеф на националното разузнаване. Пакетът за Клапър бил адресиран до офис на телевизия Си Ен Ен, само че бил прехванат в пощенски клон в Ню Йорк. Трети недоверчив пакет бил адресиран до сенатора демократ Камала Харис от Калифорния.

По-рано през днешния ден министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен сподели, че най-малко някои от пакетите са били изпратени от Флорида, отбелязва Ройтерс.

В резултат следствието се концентрира в югоизточния американски щат и по-конкретно върху център за преразпределение на пощенски колета в региона на Маями.
 Сплашиха с осем бомби демократи в Съединени американски щати Сплашиха с осем бомби демократи в Съединени американски щати
Най-малко осем са самоделните бомби, изпратени по пощата до високопоставени представители на Демократическата партия в Съединените щати. Инцидентите...
 Подозрителен пакет е изпратен и до артиста Робърт Де Ниро Подозрителен пакет е изпратен и до артиста Робърт Де Ниро
Подозрителен пакет беше изпратен до ресторанта на холивудската звезда Робърт Де Ниро в Ню Йорк. Районът е отцепен. В момента на засичането на пакета з...

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от Ройтерс, сподели, че през днешния ден е бил осведомен за ареста във Флорида на обвинен за изпращането на серия от подозрителни пакети в Съединени американски щати до видни демократи и негови съперници, и добави, че изпращачът на пратките ще понесе цялата мощ на закона.

" Тези терористични актове са отвратителни и нямат място в нашата страна, не можем да позволим политическо принуждение тук. Ангажирам се да направя всичко, което е във властта ми като президент, да спра това и ще го спра в този момент ", сподели Тръмп на среща в Белия дом с млади чернокожи консерватори.

Президентът прикани американците да се сплотят и да покажат на света, че са обединени. Обявявайки за ареста пред младите консерватори, думите на Тръмп бяха посрещнати с овации.
 Телевизионни фрагменти от Плантейшън демонстрираха по какъв начин следователи покриват със синьо платно бяла камионетка, нашарена с лепенки с политически лозунги и стикери Телевизионни фрагменти от Плантейшън демонстрираха по какъв начин следователи покриват със синьо платно бяла камионетка, нашарена с лепенки с политически лозунги и стикери © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР