Човекът, разкрил извършените злоупотреби от компанията Юбър, е бил лобист

...
Човекът, разкрил извършените злоупотреби от компанията Юбър, е бил лобист
Коментари Харесай

Кой разкри тайните на Юбър?

Човекът, разкрил осъществените злоупотреби от компанията " Юбър ", е бил лобист на компанията. Разпространените от него документи демонстрират, че водещи политици в разнообразни страни са помагали на компанията да разшири своята активност. В продължение на 2 години ирландецът Марк Макган е лобирал за компанията транспортьор в Европа, Африка и Близкия изток. Решил да проговори, тъй като съгласно него " Юбър " е нарушил законите в десетки страни.

Човекът, който сътвори абсурда към " Юбър " бил основен лобист на компанията от 2014 до 2016 година. Отговарял за връзките с обществеността и държавните управления допълнително от 40 страни.

" Аз бях този, който разговаряше с държавни управления, който промотира компанията в медиите, който споделяше на хората, че би трябвало да трансформират разпоредбите, защото водачите би трябвало да се възползват от тях, и че хората ще имат доста стопански благоприятни условия ", съобщи Марк Макган, лобист.

52-годишният ирландец самичък решил да разкрие самоличността си, откакто предал на вестник " Гардиън " 124 хиляди имейла, текстови известия и документи на компанията. Казва, че го направил, тъй като бил отчаян от активността на " Юбър ".

" Всъщност продавахме неистина на хората – по какъв начин може човек да има чиста съвест, в случай че не се изправи и не признае своя принос? ", добави Марк Макган.

Той твърди, че " Юбър " с лекост е прониквала във висшите ешелони на властта в страни като Англия, Франция и Русия. Определя тогавашните си достижения като " опияняващи ", само че също по този начин " доста несправедливи " и " антидемократични ". Сред забърканите в абсурда политици са френският президент и някогашният еврокомисар по телекомуникации Нели Крус.

" Трябва да сме доста обезпокоени. Разкритията съвършено демонстрират казуса с лобирането и по какъв начин персоналните ползи превземат министрите и въздействат на взимането на решения ", сподели още Сюзън Хоули, специалист по лобиране.

От " Юбър " обявиха, че съжаляват за направените пропуски в предишното, и акцентират, че от 2017 година компанията има ново управление. " Гардиън " показва и обстоятелството, че неотдавна е приключила правосъдна борба сред лобиста и " Юбър ". Макган е изискал да му бъде изплатен спомагателен бонус за свършената през годините работа. Компанията изплатила 550 хиляди евро, което е единствено част от поисканата сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР