Човекът, който създава обувки като произведения на изкуството, но не

...
Човекът, който създава обувки като произведения на изкуството, но не
Коментари Харесай

Кристиан Лубутен и обувките, за които всяко момиче си мечтае

Човекът, който основава обувки като творби на изкуството, само че не се взема насериозно и признава, че тъкмо това му оказва помощ да построи сполучливо своя бранд – това е Кристиан Лубутен.

Роден е в Париж и е единственият наследник в семейство с 4 деца. Още в ранна детска възраст вижда, че цветът на кожата му е малко по-тъмен от този на сестрите и родителите му. В изявление през 2012 година той споделя, че не се е възприемал като французин и е стигнал до извода, че евентуално е осиновен. Но вместо да се чувства като новобранец, който на някакъв стадий от живота си ще би трябвало да потърси същинското си семейство, той измисля собствената си житейска история, цялостна с герои от Египет, тъй като по това време е изключително впечатлен от и фараоните. 

" Невероятно е, само че единствено две години по-късно научих, че биологичният ми татко в действителност в действителност е от Египет и майка ми е имала връзка с него преди време ". Лубутен бил много буйно дете. Многократно е гонен от учебно заведение и дори бяга от вкъщи си на 12-годишна възраст. Майка му отхвърля да се бори с неговата непокорност и в последна сметка се съгласява той да напусне учебно заведение и да се реалокира да живее при другар. 
               
на Юли 9, 2018 в 7:00 PDT

Интересът му към обувките се появява през 1976 година след визитата му в  Musée national des Arts d'Afrique et d'Océanie  – на входа има табела, на която написа, че е неразрешено влизането в музея на на дами с обувки на висок ток, тъй като по този метод се унищожава паркета.   " Когато видях това, желаех да основа нещо, което нарушава разпоредбите и кара дамите да се усещат уверени и със самочувствие. "
               
на Яну 19, 2018 в 6:07 PST

От този миг Лубутен стартира да скицира концепциите си за дамски обувки, като множеството от тях са на висок ток. Обучава се в  Académie d'Art Roederer , а по-късно си намира работа като дизайнер на свободна процедура за одобрени марки като    и Yves Saint Laurent . Работата го среща с Роже Вивие, индивидът, за който се твърди, че е основал обувката на ток. От него Лубутен получава най-ценния съвет:  " Обувките би трябвало да са хем забележими, хем невидими. Ако погледнеш към тях, те трябва да са перфектни и доста красиви, а ако погледнеш към дамата, която ги носи – трябва да могат да изчезнат от погледа ти, като че ли се сливат със самата нея. "
               
на Дек 8, 2017 в 5:57 PST

През 1991 година Кристиан взема решение да сътвори лична марка обувки и отваря салон в Париж. Признава, че има необикновен шанс принцеса Каролин от Монако да влезе и да стане негов клиент. Малко по-късно тя прави комплимент на магазина на Лубутен пред публицисти и по този начин славата на марката скача скорострелно. След тази преживелица дизайнерът основава обувки за голям брой звезди като , Кристина Агилера, Тина Търнър, Ники Минаж,  и доста други. 
               
на Май 8, 2018 в 10:18 PDT

Негова запазена марка е " обувката с алена подметка ". Този знак на марката е основан напълно инцидентно. Един ден в ръцете на Лубутен се озовава обувка, въодушевена от една от общо седемте монументални картини от известната серия " Цветя " на Анди Уорхол. Лубутен дефинира дизайна й като  " много скучноват ". В същия момент поглежда настрана и вижда по какъв начин негова асистентка лакира ноктите си с червен лак. Хрумва му концепцията да употребява лака за нокти, с цел да боядиса черната подметка, а резултатът го впечатлява. Така той основава емблемата на марката с цвета, символизиращ обич и пристрастеност, а по-късно я патентова.  

 
 
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР