Човек се среща с три вида страдания. Първите са проява

...
Човек се среща с три вида страдания. Първите са проява
Коментари Харесай

Човек се среща с три вида страдания

Човек се среща с три типа премеждия. Първите са демонстрация на Висшата воля. Но в актуалните градове се изхитряват даже и тях да „ управляват “. Ако времето не ни е по усета и е студено към този момент половин година, то можем да отидем на разходка в мола. Там има и кино, и кафенета и можем да се срещнем с другари, а основното е, че е топло и прелестно. Големият град дава обещание да ни избави от страданията. Затова единствено би трябвало да се работи крепко. Вторият тип премеждия е обвързван с дейностите на живите същества. Това са атакуващите ни през почивката ни комари и съседите, които усилено  усвояват караоке. Третият тип премеждия е от личния ни разум.

В актуалния свят съществува заблуда, че от всички тези премеждия можем изборно да се избавим. Ето например на мен не ми харесват студа, мраза и кишата и ще отида да пребивавам на Бали или Гоа. Тежи ми обществото на съседите, учещи караоке, ще пребивавам настрана в предградията, измежду природата. И в този момент се случва най-интересното - когато ми е топло и уютно и няма шумотевица в близост, не е ясно какво да върша с това и за какво няма благополучие. Цял живот решаваш проблеми, а най-после когато ги решиш, просто не знаеш по какъв начин да живееш. Умът тогава незабавно основава нови.

Всичко се случва по този начин, както се случва, тъй като тези премеждия са като скачени съдове. Това не са три обособени кутийки, че да вземете едната, да я изнесете и да забравите за нея за постоянно. Техният размер не може да се понижи. Ние можем единствено да накланяме съдовете, регулирайки количеството течност в тях. Вместо да „ излеем “ от живота си студа и други неудобства, ние просто „ доливаме “ в съдовете непрестанни караоке и премеждия от личния си разум. Тези три свързани съда с течности са структурата на нашата орис. И резултатът на страданията по правилото на скачените съдове изяснява добре познатия феномен – в най-проспериращите градове е най-голям % на самоубийствата. В актуалния живот на индивида всичко е по този начин подредено и устроено, че него най-много го мъчат страданията на личния разум. Човекът се е преборил с доста неудобства в живота, остава му да се бори със самия себе си.

Откъс от лекцията на Руслан Нарушевич „ Защо изчезва любовта и по какъв начин да я съхраним? “

Източник: 

Превод от съветски Таня Темелкова

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР