Човек губи 450 паунда, след като достигна „дъното“. 1 ключова промяна в диетата помогна

...
Бю Грифин беше с наднормено тегло откакто се помни, но
Коментари Харесай

Бю Грифин беше с наднормено тегло откакто се помни, но физическата и психическата му тежест станаха толкова извън контрол, че той обмисляше да вземе своя живот в един момент.

Той нарича достигането и преминаването на 700 паунда като дъното си.

Самоубийството „мина през ума ми веднъж или два пъти, защото се чувствах сякаш съм бреме за семейство“, казва Грифин, 39, който живее в Лас Вегас, пред TODAY.com.

„Стана депресиращо. В този момент имах някои негативни мисли. За щастие не продължи твърде дълго. Казах си: „Това не е решението. Трябва да измисля нещо друго.“

Оттогава Грифин е свалил 450 паунда, претърпял е операция за отстраняване на кожата и казва, че се чувства „1000% по-добре“.

Трансформацията му е спечелила първо място в конкурса „Изпратете вашата форма“ за 2023 г. за най-вдъхновяващите фитнес пътувания сред членовете на EoS Fitness, верига от фитнес зали.

Качване на тегло

Грифин казва, че родителите му са били с наднормено тегло и не са знаели как да му помогнат, когато е натежал като дете.

Той си спомня, че баща му „някак насърчаваше лакомията – „Можеш ли да ядеш всичко това? Браво“, спомня си Грифин думите на баща си. „Така че си казах: „Ако (изяждането) на четири пилешки бутчета го е впечатлило, какво ще кажете за шест?“

Грифин също нарича себе си човек, който яде емоционално. Храната винаги е била неговото „решение“, когато е бил ядосан, разстроен, депресиран или отегчен. Щастливите времена също изискваха ядене за празнуване. Сладките храни бяха особен проблем, като Грифин се отдаде на бонбони, бисквити и сладоледена торта.

Той яде много бърза храна, така че обядът може да е бил двоен чийзбургер, шоколадов шейк и пържени картофи. Понякога той добавяше втори бургер към тази поръчка. След това имаше подсладената сода. Ако Грифин излизаше да яде, той лесно можеше да има шест до осем зареждания.

Тъй като теглото му продължаваше да расте, Грифин купи кантар, който можеше да достигне до 1000 паунда. Максималното тегло, което записа, беше 735 паунда през 2014 г. Това се отрази на неговата мобилност и психическо здраве.

„Стигнах до точката, в която просто щях да лежа в леглото“, спомня си той.

История продължава

Трансформация на загуба на тегло

Повратната точка настъпи, когато един приятел Грифин погледна нагоре и му каза, че е егоист, като не се опитва да отслабне, защото близките му биха страда, ако умре рано.

„Трябва да промениш това, защото с твоето тегло ти си просто бомба със закъснител. Може да стане по всяко време и да свърши“, спомня си той думите на негов приятел.

Грифин казва, че смята, че началното му тегло е 720 паунда – периодът, когато започва да се занимава с бариатрична хирургия.

Лекарите му казаха, че първо трябва да отслабне сам, за да се подложи безопасно на процедурата. Той започна с премахването на цялата подсладена газирана вода, която пиеше, което му помогна да свали първите 100 килограма.

Той претърпя операция на стомашен байпас през 2015 г., която намали стомаха му до размера на яйце, за да държи по-малко храна. Процедурата има голямо въздействие върху намаляването на глада и увеличаването на пълнотата, според Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия.

Грифин трябваше да яде малки хранения често и да дава приоритет на протеините. Яденето на твърде много въглехидрати или прекалено много захар наведнъж би го накарало да се почувства зле и би довело до „срив на кръвната захар“ или постбариатрична хипогликемия, което може да бъде усложнение на бариатричната хирургия.

Той започна фитнес рутина, като се разхождате от една пейка до друга в близкия парк. В крайна сметка Грифин започна да използва басейна във фитнеса си.

„Имах лоши стави от носенето на цялата тази тежест наоколо – коленете и глезените ми не бяха много добре – така че щях да влизам в басейна, за да упражнения“, казва той. „Това ми позволи в крайна сметка да премина на колело във фитнеса, а след това и на елипсовид. След това започнах да добавям тежести.“

Грифин сега тренира четири или пет дни в седмицата със сесии, които включват 45 минути кардио и 30 минути тежести. Той редува мускулни групи през цялата седмица.

Сега тежи 270 паунда.

Неуспехи и триумфи

През 2020 г. Грифин претърпя две операции за премахване на излишната кожа от горната и долната част на тялото му, което подобри мобилността му.

Но цялото пътуване не мина без усложнения, включително развитие на кръвен съсирек в белия дроб след операцията за стомашен байпас и инфекция на крака след кожната операция.

Все пак Грифин казва, че трансформацията му е променила живота. Той успя да пътува до Хавай и да измине пътеката на Даймънд Хед. Той е скочил с парашут и парашут в Мексико. Той има връзка от три години.

„Всички тези неща нямаше да са възможни, ако не реших да направя тази промяна“, казва Грифин.

Неговите прости съвети към другите:

Грифин споделя тези принципи, според които живее:

Вашето здраве е вашето богатство: „Вие сте трябва да го вземете на сериозно и да направите каквото можете, за да го подобрите.“

Никога не се отказвайте от себе си: „Днес може да се чувствате сякаш живеете в ада, но бихте могли да направите някои различни избори и ще имате напълно неузнаваемо преживяване в живота си само като направите тези малки избори.“

Бъдете последователни: „Просто се появявайте всеки ден и по подразбиране нещата ще се оправят. И ако се появите с намерение, те ще станат още по-добри, по-бързо.”

Тази статия е публикувана първоначално на TODAY.com

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР