Човечеството още няма знанията, за да създаде изкуствено вирус, който

...
Човечеството още няма знанията, за да създаде изкуствено вирус, който
Коментари Харесай

Китай в защита: Коронавирусът не е изкуствено създаден

Човечеството още няма знанията, с цел да сътвори изкуствено вирус, който да има характерностите на SARS-CoV-2 (коронавирусът, който предизвиква заболяването COVID-19). Това съобщи ръководителят на Института по вирусология в Ухан Чжимин Юан пред Китайската държавна телевизия CCTV, съобщи съветската осведомителна организация ТАСС.
Изявлението на Юан де факто е отговор на мощните съмнения, че лаборатория P4, която е филиал на университета, има доста общо с новия ковид и че даже го е създала и заради някаква причина (из)пуснала.
" Има доста научни изявления и на база на моите познания и схващане за вирусология, няма доказателства, които да сочат, че SARS-CoV-2 е синтезиран изкуствено. Някои специалисти считат, че в случай че даден човек може да го направи, то той превъзхожда в своите познания своите сътрудници и елементарните хора. Мащабът на работа за такова нещо е по-голям от опциите на цялото човечество. Затова в никакъв случай няма да допускам, че човечеството към този момент има задоволително познания за синтезираме сходен вирус ", твърди китайският академик.
Юан беше безапелационен, че в P4 не може да станат произшествия, които да провокират приключване на биологичен сътрудник. Но той счита и, че клюки за такова нещо ще продължат да се популяризират и следва да се боим тогава, когато това се прави съзнателно.
" Всъщност, като хора, които работят с вируси, ние знаем тъкмо какви проучвания на вируси се правят в нашия институт и по какъв начин институтът борави с проби. Както от дълго време декларирахме, този вирус не може да избяга от нас. Имаме строга система за ръководство, има наредби за научни проучвания и други сходни неща, тъй че сме безусловно сигурни в това ", акцентира той.
" Американският сенатор Том Котън от дълго време има вяра, че вирусът идва от Института по вирусология на Ухан. След това The Washington Post и двама други публицисти написаха, че вирусът идва от лабораторията на Ухан. Няма доказателства, няма разумна връзка. Сенаторът изцяло разчита на личните си догатки. Той преследва личните си цели - да отклони вниманието и да се намеси в нашите ограничения за битка с епидемията, както и научна и техническа работа ", добави китайският академик.
Юан споделя и, че като цяло научната общественост в целия свят поддържа китайските експерти. " По отношение на източника на вируса, има един главен извод по този въпрос в нашата научна общественост. Отношението на американската научна общественост към нас също е доста положително и тя се опълчва на политиците, които преследват своите политически цели ", съобщи той.
Лаборатория P4 е единствената в Китай с най-високо равнище на сигурност – BSL-4. Тя е построена след контракт с Франция, подписан при започване на века, само че има подозрения, че не са спазени френски стандарти на сигурност – повече за теорията за неестествен генезис на вируса НАУЧЕТЕ ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР