Членството в Европейския съюз (ЕС) е наша цел и нямаме

...
Членството в Европейския съюз (ЕС) е наша цел и нямаме
Коментари Харесай

Ковачевски: РСМ в ЕС няма алтернатива

Членството в Европейския съюз (ЕС) е наша цел и нямаме друга опция , без оправдания.

Това сподели министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски в сряда вечерта след срещата със заместник-председателя на Европейската комисия и висш представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в навечерието на 30-ата среща на министрите на ОССЕ.

Министър-председателят сподели, че по време на срещата с Борел са били разисквани най-важните промени и процеса на европейска интеграция и му благодари за мощната поддръжка на евроинтеграционния път и за проекта за развиване на Западните Балкани.

" Ясно сме съгласни, че нашата европейска интеграция би трябвало да продължи и няма да спре до пълноправно участие в Европейски Съюз ", сподели Ковачевски.

 Борел акцентира, че не би трябвало да има политическо разделяне по въпроса за Европейски Съюз, че процесът на конституционни промени би трябвало да бъде приключен и да се работи по основни промени.

" Това ще бъде от изгода за цялата нация и Северна Македония като страна ", сподели Борел.

Той оцени позитивно приемането на новия Правилник за активността на Народното събрание с междупартийно единодушие, както и напъните на държавното управление за евроинтеграционния развой.

Борел сподели още, че Европейски Съюз прави оценка напъните на Македония като представител на ОССЕ и самата роля на тази организация, която съставлява обща платформа на Съюза, макар , както сподели той, напъните на Русия да я подкопае.

Относно наличието на министъра на външните работи на Русия , той сподели, че " би трябвало да чуе за какво Европейски Съюз осъжда Русия и по-късно да се върне, при господаря на Кремъл и му да го съобщи ".
 Възможната поява на Лавров в Скопие провокира различия в ОССЕ
Възможната поява на Лавров в Скопие провокира различия в ОССЕ

Съединените щати и техните съдружници се стремят по едно и също време да запазят ОССЕ жива и да държат Русия виновна

" Не желаеме да загубим способността на ОССЕ да работи. Свършихте добра работа. Приветствам предлагането Малта да бъде идващият ръководител ", сподели апропо Борел.

Ковачевски и Борел организираха двустранна среща, на която участваха заместник-председателят по европейските въпроси Боян Маричич и европейският дипломат Дейвид Гиър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР