Членовете на външната комисия на Европейския парламент и върховният представител

...
Членовете на външната комисия на Европейския парламент и върховният представител
Коментари Харесай

Европа се събира, за да обсъди дезинформацията около епидемията

 Членовете на външната комисия на Европейския парламент и висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще обсъдят последния отчет на Европейската работа за външна активност за дезинформацията по отношение на COVID-19.

Службата за външна активност стана обект на съществени рецензии и още по-сериозен медиен напън в Брюксел. Причината е появилата се информация за намаляване на тона на първия отчет, който е бил по-критичен към Китай под негов напън.

Говорителят на висшия представител Петер Стано твърди, че документът е имал две версии – една за вътрешно прилагане и втора – за публичен достъп и изрично отхвърли службата да е отстъпвала под въздействието на Китай. Върховният представител Борел ще отговори на въпроси на членовете на външната комисия, свързани с обвиняванията.

В резолюция, призната от Европейския парламент преди към две седмици, евродепутатите подчертаха, че дезинформацията, обвързвана с COVID-19 е главен проблем за публичното здраве.

Те желаеха Европейски Съюз да сътвори европейски информативен източник, който да подсигурява, че всички жители имат достъп до точна и тествана информация, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР