Членовете на Tiger 21 - ексклузивен клуб за заможни предприемачи

...
Членовете на Tiger 21 - ексклузивен клуб за заможни предприемачи
Коментари Харесай

Супербогатите удвояват инвестициите си в акции

Членовете на Tiger 21 - извънреден клуб за заможни бизнесмени и вложители, влагат все по-голяма част от средствата си на пазара на акции.

Tiger 21 има 1 200 членове с активи на обща стойност 140 милиарда $, а с цел да се причисли човек към клуба, би трябвало да разполага минимум с 20 млн. $ ликвидни активи.

Основателят и ръководител на Tiger 21 Майкъл Соненфелд декларира пред CNBC, че макар че в исторически проект недвижимите парцели са най-популярната дестинация за парите на членовете на клуба, в този момент те виждат “наистина преференциални сделки” на пазарите на акции.

Тази наклонност частично е съдействала за това акциите да са инвестиция номер едно за Tiger 21 за първи път от основаването на клуба.

Соненфелд споделя, че в множеството случаи членовете на клуба не се концентрират върху подбирането на акции, тъй че множеството вложения са ориентирани към борсово търгувани фондове (ETF) и индексни фондове, а софтуерният бранш е измежду най-популярните. Борсово търгуваните акции към този момент заемат 27% от разпределението на активите на членовете на клуба.

Много вложители са нараснали и кеша си предвид на възможна криза. Соненфелд споделя, че делът на кеша на членовете на Tiger 21 в исторически проект е на извънредно високите 12%.

Това е по този начин, тъй като те главно са хора, които са продали компании и “съхраняват благосъстоянието си”, живеейки с почти 2% от него. По тази причина те употребяват кешови запаси, с цел да обезпечават към пет години разноски за живот.

В кратковременен проект от Tiger 21 означават, че членовете на клуба употребяват парите си, с цел да търсят преференциални покупко-продажби и да хеджират против инфлацията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР