Членовете на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации

...
Членовете на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации
Коментари Харесай

ООН призова Русия да спре войната, която води в Украйна почти година

Членовете на Съвета за сигурност на Организацията на обединените народи още веднъж приканиха Русия да приключи пълномащабната си инвазия в Украйна. Това става преди наближаващата годишнина от началото на войната на 24 февруари предходната година.
Няма признаци за завършек на сраженията. Логиката, която доминира, е военна. С доста малко, в случай че въобще има такава, опция за разговор сега. Но всички войни свършват, по този начин ще стане и с тази.
Розмари ДиКарло, заместник-генерален секретар по политическите въпроси

Съветът организира първото за годината изключително съвещание поради продължаващия боен спор по искане на Съединени американски щати и други страни.
Ясно е, че няма място за компромис със злото. Защото в случай че Украйна спре да се бори, тя ще почине. Светът, какъвто го познаваме, ще почине. Ако Русия спре експанзията си, войната ще завърши. Това е толкоз просто.
Емине Джапарова, заместник-министър на външните работи на Украйна

Русия обаче отхвърли апела, като се базира на опасност от страна на Украйна. Нейният представител в Организация на обединените нации твърди, че Москва е подготвена да договаря по кротичък път, а в случай че това не стане, ще реализира задачите си с методите на войната.

„ С началото на тази специфична военна интервенция се цели да се подсигурява, че от украинската територия няма да произлиза опасност за Русия и ще се приключи дискриминирането на рускоезичното население. Ако това може да бъде реализирано посредством мирни договаряния, ние сме подготвени да се включим, в случай че ли не, ще го реализираме с военни средства “, съобщи Василий Небензя, непрекъснат представител в Организация на обединените нации на Руска федерация.

Съединени американски щати разкритикуваха Северна Корея, както и Русия, като обявиха, че светът се е уморил от войни и световни закани.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР