Членовете на избирателната комисия на германската провинция Саксония са получили

...
Членовете на избирателната комисия на германската провинция Саксония са получили
Коментари Харесай

Заради крайно десни полиция ще охранява заседанията на избирателна комисия в Германия

Членовете на изборната комисия на немската провинция Саксония са получили известия, че съвещанията им към този момент ще се охраняват от полицията. Причината е, че против тях са насочи закани поради дисквалифицирането на претенденти на евроскептичната партия " Алтернатива за Германия " (AfD), заяви " Ройтерс ".

Миналата седмица бяха утвърдени единствено 18 от 61 претенденти на популистката AfD, а обяснението за елиминирането на десетки искащи да попаднат в локалните управляващи е, че са открити нередности в процеса на подбирането им.

Социологически изследвания демонстрират, че в провинцията на територията на някогашната Германска демократична република с център Дрезден известността на AfD пораства и има възможност на вота на 1 септември партията да заеме първо място и да измести Християн-демократическият съюз на канцлера Ангела Меркел. Това би имало резултата на земетресение в националната политика, разяснява " Ройтерс ".

Допускането единствено на 18 претенденти внезапно понижава вероятността за изместване на ХДС и улеснява сглобяването на ръководеща коалиция без AfD по-късно. Партията назова решението на изборната комисия " деспотично " и резултат на скрит план на останалите партии, с цел да ѝ се попречи да сглоби към себе си водещия блок в локалния парламент.

" Алтернатива за Германия " упорства, че не поддържа расистки и екстремистки възгледи и че по-скоро нейни членове са нападани от извънредно леви сдружения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР