Членовете на Европейския парламент осъдиха стотиците арести, извършени от турското

...
Членовете на Европейския парламент осъдиха стотиците арести, извършени от турското
Коментари Харесай

Евродепутатите осъдиха арестите на критици срещу турската операция в Африн

Членовете на Европейския парламент осъдиха стотиците арести, осъществени от турското държавно управление за да се цензурира рецензията против турската военна атака в Африн, съобщи пресслужбата на институцията.

Евродепутатите разкритикуваха арестите на публицисти, деятели, доктори и елементарни жители, които са изразили своята съпротива против турската военна намеса в сирийския анклав Африн, който е под кюрдски надзор.

Евродепутатите са загрижени за филантропичните последствия от турската интервенция и предизвестяват тези непропорционални дейности да не продължат тези непропорционални дейности, се споделя в резолюцията, призната в четвъртък с гласоподаване с повдигане на ръце.

Масови репресии

Извънредното състояние, оповестено след несполучливият опит за боен прелом на 16 юли 2016 година, сега се употребява за в допълнение угнетяване на законната и мирна съпротива, акцентират евродепутатите, като мощно осъждат провалената военна намеса. Те допълват, че оттогава повече от 160 медийни организации са затворени и турското гражданско общество е подложено на всеобщи репресии.

Евродепутатите приканват турските управляващи да анулират изключителното състояние в страната; да освободят хората, които са били арестувани само поради това, че са правили законна активност, като са упражнявали свободата си на изложение на мнение и сдружаване, в това число немския публицист Дениз Юджел и четиримата публицисти от вестник " Джумхюриет " ; да смъкват обвиняванията против финландско-турската гражданка Аяла Албайрак; да освободят един от водещите водачи на Неправителствени организации, Осман Кавала; да отдръпват всички обвинявания против ръководителя на " Амнести Интернешънъл " за Турция Танер Кълъч; да съблюдават Европейската спогодба за правата на индивида, в която ясно се отхвърля смъртното наказване.

Европейските пари за Турция

Евродепутатите декларират, че средствата, предопределени за Турция в границите на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП II) би трябвало да бъдат обвързани с условия за усъвършенствания по връзки на правата на индивида, демокрацията и правилата на правовата страна.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4662)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР